Federer: Igenis legyőzhető Djokovic!

A korábbi világelső nyolcadik sikerét szeretné elérni Wimbledonban, és úgy véli, megverheti a szerbet.

B.M.L.
2016. 06. 22. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtörtént az, amire talán profi pályafutása során egyszer sem volt még példa: Roger Federer úgy áll majd rajthoz a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornán, hogy idén még nem tudott egyetlenegy viadalon sem diadalmaskodni. Ráadásul – és ez tényleg meglepő – Wimbledon előtt két füves pályás tornán is elindult a 17-szeres GS-győztes, és hatalmas meglepetésre sem Stuttgartban, sem pedig Halléban nem jutott még a döntőbe se, mert mindkét helyen a négy között a feltörekvő újhullám két legtehetségesebbnek tartott teniszezője, az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev megállította őt.

Ennek ellenére Federer úgy várja kedvenc versenyét – korábban hétszer nyert Wimbledonban –, hogy képesnek tartja magát arra, újra, immár nyolcadszor emelhesse magasba a győztesnek járó trófeát. Mondjuk ehhez az elmúlt két évben is közel járt a svájci klasszis, de mindkétszer kikapott a fináléban Novak Djokovictól.

– Jó formában érzem magam, és úgy vélem, idén is Novak az, akit le kell győznöm, ha nyolcadszor is wimbledoni bajnok szeretnék lenni. Egy biztos, száz százalékosan megérdemli Novak a mostani sikereit, elképesztő, amit évek óta nyújt a pályán. Ha le akarom győzni, márpedig ez a célom, bizony, össze kell kapnom magam – nyilatkozta a The Guardian riporterének Federer.

Mindenesetre a bukmékerek nem bíznak annyira a svájciban, ugyanis több mint tízszeres pénzt ígérnek Federer wimbledoni győzelmére. Erre is nagyon régen volt példa, a hétszeres bajnok első itteni sikere előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.