Hamilton rajtol az élről Montréalban

Csapattársa, a vb-pontversenyben vezető német Nico Rosberg rajtol majd mellőle.

MTI
2016. 06. 11. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves, háromszoros világbajnok pályafutása 53. pole-pozícióját szerezte meg, idén negyedszer, Kanadában pedig ötödik alkalommal nyert időmérőt.

Hamilton mellől csapattársa, a vb-pontversenyben vezető német Nico Rosberg rajtol majd, a harmadik pozícióból pedig a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője vág neki a futamnak.

Az időmérő edzést a második szakaszban piros zászlóval félbe kellett szakítani, mert Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) a célegyenesre fordító kanyarból kigyorsítva a betonfalnak csapta az autóját. A spanyol pilóta nem sérült meg, de a műszaki mentés idejére felfüggesztették a kvalifikációt.

A 70 körös Kanadai Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 20 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.