Hamiltonék szerint unalmas a bakui pálya

A szimulátor sem a brit címvédőt, sem Sebastian Vettelt nem győzte meg az azeri városi ring izgalmairól.

B.M.L.
2016. 06. 15. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a címvédő Lewis Hamilton szedte le a keresztvizet a Hermann Tilke tervezte ringről, nem titkolva, biztos nem lesz nagy rajongója az azeri pályának.

– Őszintén bevallom, sosem voltam nagy rajongója a Tilke által tervezett pályáknak. Noha szimulátoron sokszor gyakoroltam a bakui aszfaltcsíkon, nem igazán tudok róla ez alapján sok jót mondani, maximum annyit, hogy van egy nagyon szűk része, egy nagyon hosszú egyenese. De talán élvezetes lesz. Az időjárás állítólag jó lesz, így akár valami jó is kisülhet a hétvégéből – fogalmazott a Motorsport Magazinnak Hamilton.

Sebastian Vettel szintén szimulátorral készült Bakura, és ő sincs túlságosan elragadtatva az új pályától.

– Láttam a pályáról pár felvételt, és ezek alapján, valamint a gyakorlások tapasztalataiból azt szűrtem le, hogy vannak izgalmas részei a pályának, de a többi része elég unalmas. Meglátjuk, milyen lesz, ha kigurulunk rá az első szabadedzésen – árulta el benyomásait a Bild riporterének Vettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.