Higuaín mozdulata Van Bastent idézte

Messi előkészítése is briliáns volt, akárcsak a gól, amit jobbról jobbal a jobb sarokba lőtt Higuaín.

A. A.
2016. 06. 20. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év egyik legszebb találatát hozta a Copa América negyeddöntője, az argentin Higuaín mozdulata Venezuela ellen a mérkőzés elején. És persze Lionel Messi gólpassza is kellett hozzá, a helyzetfelismerés is különleges, akárcsak a befejezés.

Ahogy Higuaín kilőtte jobbal jobb oldalról a jobb sarkot laposan, az nagyon emlékeztetett egy másik kontinenstorna találatára. Marco van Basten az 1988-es Eb elődöntőjében szerzett hasonló módon győztes gólt a házigazda Németország ellen (a videó végén látható).

Érdekes módon Van Basten találatát annak idején saját maga szorította háttérbe egy szintén jobbról, jobbal lőtt góllal. Azt ugyanis a döntőben szerezte, egy még látványosabb mozdulattal (a videó 5. percében látható).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.