Kiss Balázs: végre olimpia

A riói kvótát eredetileg megszerző Varga Ádám lelkiekben összetört, de elismerte a pénteki vereségét.

B.M.L.
2016. 06. 24. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délelőtt a Körcsarnok 40 fokos poklában került sor az utolsó nagy csatára, amelynek tétje a kötöttfogásúak 98 kilós olimpiai helye volt.

A szőnyeg egyik oldalán az a 33 éves Kiss Balázs állt, aki korábban világbajnoki címet nyert, ráadásul szakajtónyi érmet szerzett különböző világ- és nemzetközi versenyeken. Eddig három olimpia maradt ki az életéből, Rio az utolsó esély volt az életében.

A másik oldalon az a 29 éves Varga Ádám volt, aki eddigi pályafutása során mindig is Kiss mögé szorult, másodhegedűsként viszont teljesen váratlanul megszerezte Nagybecskereken a riói kvótát, és hatalmas lelkesedéssel készült volna élete első olimpiájára.

A mindent eldöntő válogatón mindketten beleadtak apait-anyait, és a két győzelemig menő csatában – speciális szabályokkal, mert csak az akciópontok számítottak – végül Kiss Balázs diadalmaskodott, mindkétszer hosszabbítást követően.

„Három a magyar igazság, s egy a ráadás, negyedikre sikerült kivívnom az olimpiai szereplést. Hiszek a sorsszerűségben és abban, hogy világbajnoki címmel, további érmekkel a hátam mögött Rióban megkoronázhatom a pályafutásomat” – jelentette ki a BVSC birkózója.

Varga Ádám rendkívül csalódottan, ugyanakkor nagyon sportszerűen vette tudomásul a vereségét. „Nem kívánom senkinek azt, amit az utóbbi két hónapban átéltem, de be kell vallanom, ma Balázs jobb volt, megérdemelten nyert” – közölte az újpestiek birkózója.

Sike András szövetségi kapitány úgy érzi, most dőlt el végérvényesen, hogy ki érdemli meg a riói indulás jogát, mert ebben az évben a két rivális most birkózott egymás ellen először. „Balázs ennyivel jobb volt riválisánál. Az olimpián lesz három-négy olyan versenyző ebben a súlyban, akik kiemelkednek, őket jó lenne elkerülnie Balázsnak, a többiek ellen azonban lehet reális esélye a sikerre” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.