Kormos Villő is olimpiai kvótás

Biztossá vált Kormos Villő műugró részvétele az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpián.

MTI
2016. 06. 24. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormos edzője, Haász Katalin pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megkapták a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) értesítését az olimpiai kvótáról, ezzel hivatalossá vált a 27 éves műugró indulása.

A februári, riói világkupán Kormos nem került a 18 közé – a 21. helyen végzett –, így nem jutott automatikusan kvótához. A mezőny a világkupa végeredménye alapján vált teljessé, és – mint Haász Katalin elmondta – a szinkronban és egyéniben is kvalifikáló országoknak június 15-ig kellett eldönteniük, hány kvótát használnak fel. A FINA már korábban jelezte, hogy a fel nem használt indulási jogokat a hónap végéig újraosztja, az edző pedig elárulta, hogy Kormos 21. helyezése miatt – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – számítottak rá, hogy ő is a kedvezményezettek között lesz.

Haász Katalin kifejtette, hogy Kormos Villő számára az olimpián reális cél lehet a középdöntőbe kerülés a toronyugrás egyéni versenyszámában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.