Kozák Danuta triplázott Moszkvában

Nádas Bence klasszis versenyzéssel szerzett bronzérmet K-1 500 méteren.

Lipiczky Ágnes
2016. 06. 26. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthetetlen momentummal, rajtvezényszó nélkül indult a női K-1 500 méter fináléja a moszkvai Európa-bajnokság vasárnap délelőtti programjában, Kozák Danuta ettől függetlenül uralni tudta a versenyt, s a német Franziska Webert és a dán Emma Jorgensent maga mögé utasítva meg is nyerte a számot. Nem sokkal később Szabó Gabriellával párosban is rajthoz állt, a finálét majd hajónyi előnnyel nyerték meg, nagyon úgy tűnik, ennek az egységnek nem lesz ellenfele a riói játékokon.

„Ezúttal is száz százalékban odatettem magam, mert ilyenkor nemcsak magáért, a társáért is versenyzik az ember, s azzal, hogy teljesen kihajtom magam, megadom a tiszteletet a másik számára is” – mondta a négyesben, egyesben és párosban győztes Kozák Danuta. Az olimpiai esélyekről nem szívesen beszélt. „Főpróbának, edzésnek nem volt rossz ez az Európa-bajnokság, de az olimpián bármi lehet. Bár nyertünk, fontos, hogy az ember ne szálljon el, mert Rióban érhetnek meglepetések. A kemény munkával és a maximumpályával kell foglalkozni.”

A férfikajakosok mezőnyében Nádas Bence két érmet zsebelt be. A szombaton K-4 500 méteren megnyert arany után bronzérmes lett K-1 500 méteren. „Próbáltam a saját versenyemre, taktikámra fókuszálni, s úgy éreztem, végig pariban vagyok Liebscherrel. Aztán az utolsó száz méteren elöntött a sav, igyekeztem berúgni a hajómat, de a dán Poulsennek jobban sikerült. Két érmet szereztem ezen az Európa-bajnokságon, így abszolút elégedett vagyok, örülök, hogy a négyesarany után ilyen kaliberű versenyzők között ismét a dobogóra állhattam” – mondta Nádas Bence.

A délelőtti program során több érem nem jutott a magyar csapatnak. A Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összetételű négyes a hetedik lett, vagyis feltehetőleg új válogatót írnak majd ki a férfinégyesek számára. K-2 500 méteren egy rossz rajtot követően a Tóth Dávid, Kulifai Tamás páros is hetedikként végzett. C-2 1000 méteren a hatodik lett Korisánszky Dávid és Mike Róbert duója, C-1 500 méteren Ludasi Róbert tanítványa, Kiss Tamás az előkelő negyedik helyen zárt.

A délutáni programban még három érem termett a mieinknek: K-2 200 méteren második lett Horváth Bence és Szomolányi Máté párosa, C-1 5000 méteren Európa-bajnoki győzelmet ünnepelhetett Kiss Tamás, K-1 5000 méteren a második helyen zárt Bodonyi Dóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.