Las Vegas betör a sportvilágba is

NHL-csapata lesz a kaszinóvárosnak.

MTI
2016. 06. 23. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy rendkívül izgalmas lehetőség nemcsak Las Vegasnak, hanem a ligának is” – nyilatkozta Gary Bettman, az NHL első számú vezetője. A liga igazgatótanácsának egyhangúlag meghozott döntése után hangsúlyozta: nagyrészt a Bill Foley által vezetett tulajdonosi kör kitartása és ereje miatt döntöttek a létszámemelés mellett, ugyanis a milliárdos üzletember már három éve dolgozik azon, hogy csapata bekerüljön a bajnokságba.

Foley 500 millió dollárt fizetett az NHL-nek a csatlakozásért. Együttese a 375 millió dollárból épült és áprilisban átadott, 17 500 férőhelyes T-Mobile Arénában játssza majd hazai meccseit.

A mezőny legutóbb 2000-ben bővült, akkor a Minnesota és a Columbus 80 millió dollárt fizetett a felvételért. Ezúttal Las Vegas mellett a Quebec City adott be hivatalos kérelmet, de Bettman elmondása szerint az elhúzódó tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre a kanadaiakkal.

A létszámemelés a 2017/18-as idénytől valósul meg. Az NHL-ben a Las Vegas lesz a 31. klub, ebből 16 a keleti, 15 pedig a nyugati főcsoportban játszik majd, a lebonyolítás nem változik.

A számos profi bokszgálának otthont adó, 2,2 millió lakosú Las Vegasnak ez lesz az első klubja a négy nagy tengerentúli csapatbajnokságban (NHL, NBA, NFL, MLB).

„Azt akarjuk, hogy mindenki rajongóvá váljon” – mondta Foley, aki bejelentette, hogy már több mint 14 ezer bérlet és mind a 44 VIP-páholy gazdára talált a 2017/18-as idényre. Hozzátette: fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, illetve a nyilvános jégpályák építését is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.