Murrayt visszavitte a csúcsra Lendl

A világranglista második helyén álló teniszező régi-új edzőjével tornagyőzelemmel hangolt Wimbledonra.

B.M.L.
2016. 06. 20. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több szempontból is történelmire sikeredett a londoni Queen’s Clubban megrendezett füvespályás tenisztorna fináléja. Egyrészt Andy Murray és Ivan Lendl újra együtt dolgozik, és a korábbi világelső teniszező pozitív hatása máris érződik a skót játékán. Ezenkívül ez volt az első teniszmérkőzés, ahol Lendl és John McEnroe edzőként szembe került egymással, ugyanis az egykori fenegyerek irányítja a kanadai Milos Raonic edzéseit.

Egyelőre Lendl a jobb tréner, hiszen korábban két Grand Slam-tornát – 2012 US Open és 2013 Wimbledon –, valamint egy olimpiai aranyat – 2012 London – nyert már Murrayjel, míg most a londoni versenyen a 6:7, 6:4, 6:3 arányban megnyert fináléval a világranglista másodikja ötödik alkalommal nyert a londoni Queen’s Clubban, ami eddig senkinek sem sikerült még. A skót teniszező 2009, 2011, 2013 és 2015 után emelhette ismét magasba a nívós trófeát.

Murray legközelebb a június 27-én kezdődő wimbledoni GS-tornán lép pályára, és a formáját tekintve, valamint azt, hogy ismét Ivan Lendl az edzője, a verseny egyik legnagyobb esélyesének lépett elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.