Nem fog tudni címet védeni Ryan Lochte az olimpián

Ebben a számban az Európa-bajnok Verrasztó Dávid 4:09,90 perccel ezüstérmet szerzett a tavalyi vb-n.

MTI
2016. 06. 27. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenegy ötkarikás éremnél járó, harmincegy éves úszó Chase Kalisz és Jay Litherland mögött ért célba, s a verseny után azt mondta, a délelőtti előfutamok során izomsérülést szenvedett, ezért megpróbált nagy előnyre szert tenni pillangón és háton, de ez nem tartott ki a mellúszásra és a gyorsra.

Kalisz 4:09,541 perccel győzött, Litherland ideje 4:11,021 volt, Lochte tőle is kerek 1 másodperccel lemaradva csapott a célba harmadikként.

Ebben a számban az Európa-bajnok Verrasztó Dávid 4:09,90 perccel ezüstérmet szerzett a tavalyi vb-n.

„Sokkal nagyobb tempóban kellett kezdenem, mint általában, mert a mellúszásban már egyáltalán nem tudtam használni a lábamat” – nyilatkozta Lochte, s hozzátette: mindent megpróbált, de ezúttal ez nem volt elég, így nem maradt más a számára, mint elfelejteni ezt a versenyt, s továbblépni.

Lochte még öt versenyszámban lesz érdekelt a válogatóversenyen, így bőven maradt lehetősége arra, hogy indulási jogot szerezzen a riói játékokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.