Nem hátrál ki Sarapova mögül a Nike

Nem direkt volt?

MTI
2016. 06. 09. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Reméljük, hogy ismét látjuk majd őt a pályán. Az ITF szerint nem tudatosan szegte meg a szabályokat” – közölte csütörtökön az amerikai vállalat, amely a botrány márciusi kipattanásakor felfüggesztette az együttműködést az orosz sztárral.

 

Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel bukott meg januárban a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon. A 29 éves korábbi világelső már bejelentette, hogy fellebbez a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), mivel a vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, továbbá tudtán kívül doppingolt.

A 2018. január 26-ig eltiltott Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.