Nyolcadik helyen zárt Mohamed Aida

Legjobb magyarként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol német ellenfelét nem tudta legyőzni.

MTI
2016. 06. 21. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a 43 fős mezőny mind a négy magyar indulója feljutott a 32-es főtáblára. Az előcsatározások Kreiss Fanninak sikerültek a legjobban, mivel négy győzelemmel és egy vereséggel zárt, míg Mohamed és a szintén olimpiai kvótás Knapek Edina egyformán 3/2-vel, Lupkovics Dóra pedig 2/3-mal végzett.

A táblán a hatodik olimpiája előtt álló 40 éves Mohamed nagyszerűen vívott, előbb a német Anne Sauert győzte le öt tussal, majd a nyolcaddöntőben az orosz Inna Gyeriglazovát verte szoros meccsen ráadástussal 11-10-re.

Az elődöntőért Mohamed a 16 között Knapek Edinát búcsúztató német Carolin Golubitskyivel találkozott, aki fokozatosan lépett el tőle és végül 15-8-ra győzte le magyar ellenfelét. Ezzel az UTE versenyzője a nyolcadik helyen zárt.

Knapek az első fordulóban az ukrán Anasztaszija Moszkovszka ellen nyert két tussal, a folytatásban pedig két találattal kapott ki Golubitskyitól.

Kreiss hatalmas csatában, 15-14-re győzött a lengyel Magdalena Knop ellen a 32 között, az olasz klasszis Arianna Errigo ellen azonban már nem volt esélye (5-15).

A magyarok közül egyedüliként Lupkovics Dóra nem tudott meccset nyerni a főtáblán, miután – a később elődöntőbe jutó – orosz Ajda Sanajeva 15-8-ra legyőzte őt.

Mohamed a nyolcadik, Kreiss a 12., Knapek a 16., míg Lupkovics a 25. helyen zárta a kontinensviadalt.

A magyarok közül a legjobb eredményt elérve Imre Géza a hatodik helyen végzett férfi párbajtőrben a lengyelországi vívó Európa-bajnokság keddi versenynapján Torunban.

A magyarok közül a legjobb eredményt elérve Imre Géza a hatodik helyen végzett férfi párbajtőrben a lengyelországi vívó-Európa-bajnokság keddi versenynapján Torunban.

Mind a négy magyar induló felkerült a 64-es főtáblára: a csoportkörben Rédli András az összes ellenfelét legyőzte (6/0), Imre és Boczkó Gábor egy vereséget szenvedett, azaz 5/1-es mutatóval zárt, míg Somfai Péter 3/3-mal végzett.

A folytatásban a tavaly világbajnok 41 éves Imre Géza menetelt a legtovább, osztrák, holland és olasz ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol 15-11-re kikapott Bogdan Nyikisintől. Az ukrán párbajtőröző a legjobb 32 között az egy éve Eb-bronzérmes, 39 éves Boczkót búcsúztatta, aki az első fordulóban Somfait győzte le.

A két éve Európa-bajnok Rédli Boczkóhoz hasonlóan egy asszót nyert a főtáblán. Rédli 17., Boczkó 21., Somfai 53. lett a 93 fős mezőnyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.