Pars Krisztián itthon is megküzd a világbajnokkal

A nőknél a volt és a jelenlegi világrekorder csap össze Fehérváron.

A. A.
2016. 06. 20. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok megint megküzd a világbajnokkal Fehérváron. A július 18-ai Gyulai István Memorialon Pars Krisztián legnagyobb ellenfele ismét a lengyel Pawel Fajdek lesz kalapácsvetésben.

Pars jelenleg az Európa-bajnoki cím védője is, tavaly viszont sérülése miatt lemaradt Fajdektől, aki a magyarországi viadalon 83,12-es versenycsúccsal nyert. Fajdek idén 81,71-gyel vezeti a világranglistát, az eddigi öt legnagyobb dobás az övé, míg Pars – egy újabb műtét miatt – még nem érte utol önmagát.

A női kalapácsvetés volt és jelenlegi világcsúcstartója, Betty Heidler és Anita Wlodarczyk is dobókörbe lép a Gyulai-emlékversenyen. A német Heidler 79,42 méterres korábbi világcsúcsát lengyel riválisa előbb 79,58 méterre javította, majd 81,08-el elsőként került a 80 méteres álomhatár fölé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.