Rosberg nyerte az Európa Nagydíjat

Sebastian Vettel lett a második, a Force India mexikói versenyzője, Sergio Perez pedig a harmadik.

MTI
2016. 06. 19. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki pontversenyben vezető pilóta mögött honfitársa, a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel lett a második, a Force India mexikói versenyzője, Sergio Perez pedig harmadikként zárt. A Mercedes vb-címvédő brit pilótája, Lewis Hamilton az ötödik helyen ért célba.

Az első rajthelyről induló Rosberg szezonbeli ötödik, pályafutása 19. futamgyőzelmét ünnepelhette.

A szűkös vonalvezetésű utcai pályákon gyakran látható, eseménydús rajtokkal ellentétben ezúttal baleset nélkül megúszta a mezőny a futam kezdetét. A hatodik körben Vettel annak ellenére megelőzte Daniel Ricciardót és feljött a második helyre, hogy egy nejlonzacskó tapadt az autójára. A nyolcadik kört követően Rosberg már több mint 10 másodperccel vezetett, a tizedik helyről rajtoló Hamilton pedig negyedik volt, majd a 17. körben a kerékcseréjét követően a kilencedik pozícióba tért vissza. A 19. kör végén a célegyenesben Ricciardo megelőzésével Raikkönen a negyedik helyre került, majd a 28. körben átmenetileg a második volt. Rosberg előnye már a 20 másodpercet is meghaladta, ezért a bokszkiállásból visszatérve is nagy fölénnyel vezetett. Ebben az időszakban Hamilton ötödikként haladt, de rádión komoly technikai problémákról panaszkodott a csapatának.

A második helyről rajtoló Ricciardónak a 21. körben már másodszor kellett kiállnia, és a folytatásban sem tudott a hetedik pozíciónál előrébb kerülni. A hajrában Rosberg az első, Vettel pedig a második helyét őrizte meg magabiztosan, Raikkönen viszont az utolsó körben a negyedik pozícióba került, mivel Perez megelőzte őt.

A Forma–1-es szezon nyolcadik futama után Rosberg előnye 24 pont az összetettben Hamiltonnal szemben. Az idény két hét múlva az Osztrák Nagydíjjal folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.