Sergio Pérez: Így az igazi a dobogón!

A Force India mexikói pilótája a pályán akarta legyőzni a harmadik helyért vívott csatában Kimi Räikkönent.

B.M.L.
2016. 06. 20. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlen, hogy egyre többször emlegetik a legjobb csapatoknál is Sergio Pérez nevét. A Force India pilótája ugyanis az idén is nagyon jól szerepel, és a technikás, utcai pályákon pedig még az élversenyzőknek is komoly ellenfele. Monacóban már felállhatott a „dobogóra”, míg a múlt hétvégén rendezett Európa Nagydíjon ismét harmadik lett a most debütáló bakui városi pályán. Pérez egyébként nagyon gyors volt valamennyi edzésen, az időmérőn a 2. legjobb időt autózta, ám a harmadik szabadedzésen falnak csapta a Force Indiát, így az alkatrészek cseréje miatt megbüntették, és csak a hetedik helyről rajtolhatott. Ám innen is fantasztikus versenyt vívott, végül az utolsó körben azzal együtt megelőzte Kimi Räikkönent, hogy a finn öt másodperces büntetése miatt akkor is felállhatott volna a dobogóra, ha mögötte „bekocog a célba”.

– Amikor szombat délelőtt hibáztam a harmadik szabadedzésen, úgy éreztem, elszalasztottunk egy nagyon jó lehetőséget. Mérges voltam magamra. De a srácok remek munkát végeztek, összerakták az autót a kvalifikációra, ott pedig remek teljesítményt nyújtottunk, igaz, a büntetésem miatt csak a hetedik helyről indulhattunk. Át kellett mennem a mezőnyön, de ez hamar megvolt, hiszen remekül sikerült a rajtom. A verseny végén Kimivel harcoltam a harmadik helyért, pedig tudtam, hogy öt másodperces büntetést kap. Jó érzés volt megelőzni őt, holott tisztában voltam vele, hogy mindenképp meglett volna a dobogó. Így sokkal jobb volt, így az igazi a dobogóra felállni – jelentette ki Pérez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.