Új játékosokkal bővült a Szolnoki Olaj kerete

Paksról három kosaras igazolt a klubhoz.

MTI
2016. 06. 15. 20:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Zoltán elmondta: Paksról három játékos is az immár hétszeres bajnokhoz kerül. Eilingsfeld János és Tóth Ádám mellett a tervezett öt légiós egyike, Troy Barnies is az Atomerőmű csapatától igazol az Olajhoz. Ugyancsak új szerzemény James Kinney, aki Zalaegerszegről érkezik – tette hozzá.

Egy évvel meghosszabbította szerződését a Tisza-parti klubnál Wittmann Krisztián és Milos Boriszov – tájékoztatott az ügyvezető, kitérve arra, hogy Vojvoda Dávid szintén továbbra is a szolnokiakat erősíti a következő idényben.

A biztos távozók között Keller Ákos, Somogyi Gergely és Kovács Péter nevét említette jelezve, hogy az idei légióskeretből Goran Vrbanctól, valamint Dino Gregorytól elköszöntek, a közönségkedvenc Strahinja Milosevic és Jarrod Jones sorsa pedig még nem dőlt el, bár mindkettejüknek tettek ajánlatot.

Tóth Zoltán arról is beszélt: terveik között még két külföldi játékos leigazolása szerepel.

A nemzetközi kupaindulásról szólva hangsúlyozta: már a bajnoki cím megszerzését követően elkezdték a következő szezonban újonnan szerveződő FIBA-bajnokok ligája sorozatba való nevezés előkészítését. A csapat szakmai munkáját változatlanul a válogatott szövetségi kapitányi tisztséget is ellátó Stojan Ivkovic irányítja, segítője Pór Péter és Andrius Jurkunas lesz – tette hozzá.

A Magyar Kupában elmaradt címvédést leszámítva – itt ezüstérmet szerzett a szolnoki csapat – teljesítették az idei célkitűzéseket, értékelt az ügyvezető. Szerinte a klub gazdálkodása sem hagyott kívánnivalót maga után, hiszen pozitív mérleggel zárta az előző évet.

Stojan Ivkovic a szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: a már leigazolt játékosokhoz hasonlóan a még hiányzó posztokra sem nagy neveket, hanem Magyarországon már bizonyított, sokoldalú játékosokat keresnek. Egy „színtiszta” centerre azonban feltétlenül szükség van még a keretben – húzta alá, kitérve arra is, hogy a 2016–2017-es idényben sem küzdenek majd kisebb célokért, mint a bajnoki cím megvédése és a Magyar Kupa visszahódítása, valamint az európai kupaporondon való helytállás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.