Végleg eldől, ki birkózhat Rióban

A lengyel versenyen az olimpiáért csap össze a kötöttfogásúak 98 kilójában Kiss Balázs és Varga Ádám.

B.M.L.
2016. 06. 18. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Következik az utolsó nagy összecsapás, amelyen végre eldől, hogy a kötöttfogásúak 98 kilogrammos mezőnyében a korábbi világbajnok Kiss Balázs vagy a kvótát a nagybecskereki kvalifikációs tornán megszerző Varga Ádám lehet ott a riói olimpián. A helyzet nagyon egyszerű, a két birkózó közül amelyik jobban szerepel szombaton a Pytlasinski-emlékversenyen, az képviseli hazánkat a 98 kilósok között az olimpián.

„Bizakodó vagyok, kisebb sérülésem a múlté, a lelkileg is megbarátkoztam vele, hogy szinte kétszer kell megszereznem a kvótát” – mondta Varga.

Riválisa, a korábbi világbajnok Kiss elárulta, ő is tökéletesen egészséges, és bízik abban, felé billen majd a mérleg nyelve. „Végre egészségesen készülhettem, napról napra jobb vagyok, amit már az országos bajnokságon is bizonyítottam.”

Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya is örül, hogy végre pont kerül a kvótakérdés végére. „Aki kettejük közül jobban szerepel, vélhetően az utazik majd Rióba. Az volna a legjobb, ha összekerülnének, és egymás között eldöntenék, ki a jobb, ám ha netán továbbra is maradnának kérdőjelek, akkor a tavalyi, Barka Emese és Sastin Marianna közötti válogatóhoz hasonló módon dőlne el a kvóta sorsa, azaz egy két győzelemig tartó párbajt vívnának” – árulta el.

A szakember korábban azt mondta, hasonló helyzetben mindig az lesz előnyben, aki a kvótát megszerezte, ám azzal, hogy Varga sérülés miatt nem indult a magyar bajnokságon, Kiss pedig remek birkózással megnyerte, a fent említett előny eltűnt kettejük rivalizálásában. A végső szót a riói részvétel ügyében az elnökség mondja majd ki, ám javaslatot a kapitány tesz majd Komáromi Tibor szakmai alelnökkel együtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.