Velük volt az erő

Minden idők legjobb idejével nyerte meg előfutamát és jutott a fináléba férfinégyesünk 500 méteren.

Lipiczky Ágnes
2016. 06. 24. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkvában pénteken megkezdődött a kajak-kenu Európa-bajnokság, s a magyarok rögtön kiemelkedő eredménnyel nyitották az előfutamokat. A kontinensviadal programjába idén visszakerülő férfi-K-4 500 méteren ugyanis 1:19,496-cel minden idők legjobb eredményével nyert a Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Somorácz Tamás alkotta kvartett.

A májusi és június eleji olimpiai válogatókra a K-2 200 méter világbajnoki címvédőjeként állt oda Tótka és Molnár, ám végül szétlövésben kikaptak a győriek fiatal duójától, Horváth Bencétől és Szomolányi Mátétól. Storcz Botond, a felnőttválogatott vezetőedzője úgy döntött, a moszkvai Európa-bajnokságon a nem olimpiai távú négyes hajóba ülteti be a 200 méteren vereséget szenvedő párost. A magyar négyes már az előfutamban meg tudta mutatni erejét.

„Tökéletes pálya volt, ritka az ilyen, hogy egyből megy, hiszen eddig mindössze négy összeülésünk volt. Beszéltük egymás között, hogy nem akarunk középfutamozni, ezt sikerült elérnünk, így délután pihenő, holnap pedig odacsapunk még egyet” – nyilatkozta az MTI-nek Tótka Sándor. A vezérevezős Nádas Bence pedig arról beszélt, hogy olyan erőt kapott a többiektől, hogy csak gazdálkodnia kellett vele.

A délelőtt folyamán egyébként a parakenusaink már megkezdték az éremtermelést: Suba Róbert a VL1-es számban arany-, Tóth Julianna a VL2-es kategóriában bronzérmes lett.

Az Európa-bajnokság döntőit szombaton és vasárnap bonyolítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.