„Amikor Hosszú Katinka még a fasorban sem volt”

Az úszószövetség Shane Tusupban látja az úszó egyik fő „megrontóját”.

G.B.
2016. 11. 16. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda reggel Hargitay András szövetségi kapitánnyal és Csurka Gergely sajtófőnökkel készített az M4 interjút. A Sportreggeli című műsorban Hosszú Katinka keddi leveléről faggatták a meghívottakat, melyben az úszó bírálja és lemondásra szólítja fel Gyárfás Tamás elnököt.

„Mindenre van megoldás, hiszen nekünk nem az a célunk, hogy nekik ne legyen jó, az a célunk, hogy nekik jó legyen, ezért van a szövetség” – jelentette ki Hargitay. Elmondta, olyan szinten elmérgesedett a viszony Hosszúval és férjével-edzőjével, Shane Tusuppal, hogy ha a tréner jelen van, Hosszú nem is köszön neki, ha csak ő és az úszó futnak össze, akkor igen. A feszültséget csak úgy lehetne szerinte feloldani, ha leülnének beszélgetni, de erre nem kerül sor, csak facebookos üzenet van, meg „diktálás”. Hargitayék folyamatosan arra céloztak, hogy Tusup teljes mértékben befolyásolja Hosszút a szövetséggel való kommunikációban. Vele viszont szinte semmilyen párbeszéd nincs a szövetség részéről.

Csurka jelezte,

a szövetég 2012 előtt is támogatta Hosszút, „amikor a fasorban sem volt egyetlen érem sem”,

így ahhoz ők is alaposan hozzájárultak, hogy anyagilag függetleníteni tudta magát, amiről keddi Facebook-bejegyzésében is ír. A sajtófőnök itt vélhetőleg az olimpiai érmekre céloz, hiszen Hosszú ekkor már többszörös világ-és Európa-bajnok volt 50 méteres medencében és rövidpályán is. Hozzátette, Tusup egy ízben azt mondta nekik: „nagyobbra nőttünk, mint a magyar úszósport”, amit láthatóan zokon vett a szövetség.

A keddi Hosszú-bejegyzésről, és a szövetség reagálásáról ide kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.