Lengyelországban folytatja Borbély Ádám

A 21 éves játékos szerződése két évre szól.

MTI
2017. 01. 31. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-résztvevő lengyel klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 21 éves játékos már alá is írta a szerződését, amely idén nyártól érvényes, és két évre szól.

A Wisla vezetőedzője, Peter Przybecki kijelentette, hogy nagy reményeket fűz a fiatal magyar kézilabdázóhoz, és abban bízik, hogy Borbély olyan lesz, mint a spanyol kapus, Rodrigo Corrales, aki „gyakorlatilag névtelen játékosként csatlakozott a csapathoz, de gyorsan nagyon fontos láncszemévé vált”.

Borbély a szülővárosában, Debrecenben kezdett kézilabdázni, majd Veszprémbe került, és játszott a Balatonfüred és a Tatabánya csapatában is. Az utánpótlás-válogatottakban nyújtott remek teljesítményének is köszönhetően tavaly decemberben bemutatkozhatott a nemzeti felnőttcsapatban.

Przybecki emlékeztetett arra, hogy a kapus a Tatabánya színeiben nagyon jó szezont produkált. „Persze mivel fiatal játékosról van szó, még tanulnia és mindenekelőtt játszania kell, de tudom, hogy szorgalmas ember, aki fejlődni fog a klubunknál” – tette hozzá a tréner.

Borbély Ádám úgy fogalmazott, ez az átigazolás nagy előrelépést jelent a karrierjében. „Nagyon izgatott vagyok, hiszen számomra ez nagyszerű lehetőség a további fejlődésre. Remélem, hozzájárulhatok, hogy a Wisla jó eredményeket érjen el a következő szezonban” – nyilatkozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.