Nadal és Wawrinka edzője jön hozzánk jövő héten

Fucsovics Márton edzője beszélt arról, mi kell ahhoz, hogy Piros Zsombor a felnőttek között is erős legyen.

AA
2017. 01. 31. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sávolt Attila, az örök tehetségnek látszó, súlyos sérülésből felépülő Fucsovics Márton edzője beszélt arról az M4-en, hová helyezzük Piros Zsombor hétvégi korosztályos sikerét. Fucsovics korábban szintén a juniorok között tündökölt, a felnőttmezőnyben viszont a mai napig nem sikerült maradandót alkotnia; most Piros Zsombor tette le a névjegyét a korosztályos mezőnyben, az ausztrál teniszbajnokság, vagyis egy Grand Slam-torna megnyerésével.   

„Én kevéssé ismertem őt, jó párszor volt edzeni Marcival, látszott, milyen tehetséges” – mondta Sávolt Attila Piros Zsomborról, hozzátéve, hogy őt is lenyűgözte a döntőben mutatott teljesítménye, a labdabiztossága, és

elsősorban az, hogy mennyire akarta a sikert. 

Amikor arról beszélt, mit jelenthet a mostani siker a későbbi felnőtt pályafutásra nézve, Sávolt Attila elmondta, vannak, akik a juniorok után a felnőttek között is a legjobbak közé kerülnek, de 

sok az ellenpélda is, junior Grand Slam-győzetesek nem kerültek sehova, még top százba sem.

Piros Zsombor feltűnése viszont mindenképpen remény arra, hogy vannak tehetségeink, itthon egészséges konkurencia segítheti Zsombort is, négyen is nagy eredményeket érhetnek el. Fucsovics Mártonról elmondta:

Fél éve makacs, krónikus térdsérülés gyötri. A sérülés is része a profi sportnak. A végeredményt az dönti el, mennyire akarják a sikert a fiatalok, a legnehezebb pillanatokban is mit tesznek érte. 

„Marcival négy-öt hónap kemény munka kell, hogy látszódjon a fejlődés. A sérülés miatt a legfontosabb, hogy egészséges legyen” – mondta Sávolt Attila, aki szerint a hétvégi Davis-kupa-meccsen (Fucsovics Márton, Balázs Attila, Borsos Gábor és Gödry Levente alkotja a magyar csapatot Pozsonyban), papíron mindenképpen erősebb a szlovák csapat, nincs veszítenivalója a magyaroknak. Úgy látja viszont: 

olyan lehetőségek előtt a magyar tenisz, mint még soha.

Nemzeti edző teniszcentrum épült, versenysorozatokkal tele a naptár, idén WTA- és ATP-torna is lesz nálunk, minden adott Magyarországon, hogy topjátékosaink is legyenek. Mint mondta,

felmérte a szövetség, hogy az edzőképzés a kulcs

február 10-12. között az ATP hivatalos edzői szervezete tart nálunk konferenciát, Toni Nadal, Rafael Nadal fivére, illetve Stan Wawrinka edzője, Magnus Norman is a vendégünk lesz előadóként.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.