A Ferencváros kiütötte a német bajnokot

Az FTC legutóbb 2008. január 6-án játszhatott a népligeti sportcsarnokban Bajnokok Ligája-mérkőzést.

MTI
2017. 02. 04. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC ezt megelőzően legutóbb több mint kilenc éve, 2008. január 6-án játszhatott a népligeti sportcsarnokban Bajnokok Ligája-mérkőzést. Mivel a BOK (korábbi SYMA) Csarnok a középdöntő minden időpontjában foglalt, az európai szövetség (EHF) engedélyezte, hogy a csapat a teljesen megújult Elek Gyula Arénában fogadja ellenfeleit.

Utoljára a meccs harmadik percében, 2-2-nél volt döntetlen az állás, amikor a Győri ETO és a Siófok korábbi játékosa, a spanyol Macarena Aguilar Díaz volt a vendégektől eredményes. A folytatásban Bíró Blanka remek kapusteljesítményére és Schatzl Nadine góljaira alapozva fokozatosan növelte a különbséget a Ferencváros. A magyar együttes holland légiósa, Danick Snelder rendkívül motiváltan kézilabdázott, nyilván azért is, mert hat évet töltött a Thüringer együttesében.

Amikor az ellenfél 7-3 után elkezdett felzárkózni, Elek Gábor vezetőedző az időkéréskor hatékonyabb, keményebb védekezést kért a játékosaitól, de a németek tovább csökkentették a különbséget (10-9). Az első félidőből hátralévő időben viszont már csak egy gólt kapott az FTC, így a szünetben ismét megnyugtató előnnyel vezetett (15-10).

Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra vezérletével a második felvonást is remekül kezdte a magyar csapat, amely tíz perc alatt 7-1-es sorozatot produkált, ezzel tulajdonképpen eldöntötte a meccset. Mivel ebben az időszakban már a támadás mellett védekezésben is pontos volt a Ferencváros, kisvártatva a tíz gólt is meghaladta a különbség (23-12), amely a lefújásig csupán hárommal csökkent (32-24).

A Thüringer játékosai közül Meike Schmelzer, Kerstin Wohlbold és a francia Manon Houette is négyszer volt eredményes, a csapat magyar légiósa, Planéta Szimonetta három gólt dobott.

Az FTC jövő vasárnap a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja a középdöntőt.

Eredmény:
2. csoportkör, 2. forduló, 1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC (német) 32-24 (15-10)
a Ferencváros gólszerzői: Szucsánszki, Snelder, Hornyák 4-4, Schatzl, Lukács V., Pena, Kovacsics 3-3, Szarka, Szekeres, Mészáros 2-2, Faluvégi, Jovanovic 1-1

HK Asztrahanocska – Buducnost Podgorica 21-34 (10-18)
ZsRK Vardar – Metz Handball 23-21 (13-11)

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 11 pont/6 mérkőzés (188-151), 2. Ferencváros 9/6 (176-164), 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 8/6, 4. Metz (francia) 4/6, 5. Thüringer HC 4/6, 6. Asztrahanocska (orosz) 0/6

A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.