A horrorjegyárak csökkentésével szerezne nézőket Deutsch

Jelentősen csökkentett jegyárakkal csalogatnak az októberben átadott stadionba. A fűszolár is szóba került.

MNO
2017. 02. 08. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Új és vonzó lehetőségeket kívánunk teremteni annak érdekében, hogy minél többen látogassanak ki az Új Hidegkuti Nándor Stadionba” – jelentette ki Deutsch Tamás szerdai sajtótájékoztatóján. Ennek mentén úgy döntöttek, hogy mindenki szurkolói kártya használata nélkül válthat jegyet, 12-re emelik fel azt a korhatárt, amely alatt ingyenes lesz a belépés, a mozgássérültek és kísérőik kedvezményes árú belépőt válthatnak, de amúgy is erősen megvágják a jegyárakat. Szurkolói kártya így már csak a Deutsch Tamás párttársa, Kubatov Gábor irányította Ferencváros stadionjában kell.

A nettó 7,25 mil­liárd forintnyi közpénzből felépített stadion A oldalán 4900-ról 2300 forintra, a B-n 4900-ról 1950-re csökkennek a jegyárak. Új áron léphetnek be a nyugdíjasok, diákok és az egyesületi tagok is, 2450 forint helyett 1560-ért. A családi kedvezmény révén egy szülő-gyerek párosnak összesen 2000 forintot kell fizetnie. „A jegyárak radikális csökkentése természetesen a vendégszurkolókra is vonatkozik” – mondta Deutsch.

Korábban mi is megírtuk, hogy a valóságtól elrugaszkodott belépőárak várhatóan több olyan szurkolót is elriasztanak majd, aki esetleg még kíváncsi lenne az MTK szereplésére. Az új, betonfalas aréna október 13-i átadását követő három őszi bajnoki közül az utolsón, az Újpest ellenin voltak a legtöbben, 2584-en, bár a tendencia felfelé halad, hiszen a Gyirmót elleni találkozót 1183, a Debrecen ellenit pedig 1657 néző figyelte. (Az őszi NB I-es átlag 2580 meccsenként.)

Deutsch hozzátette, tudja, nem a stadionok futballoznak. Szepesi György egy mondatát parafrazálva elmondta:

„Elnézést kérünk, de az egyesület vezetői sajnos gólt nem tudnak rúgni.”

Ugyanakkor határozottan jelentette ki: „Nem csupán új sportlétesítményeket építünk, hanem elsősorban közösséget.”

Hogy ez nem jár-e bevételkieséssel, azzal kapcsolatban Deutsch elmondta: a jegyárak a magyar klubok esetében az összbevétel egy számjegyű százalékát érik el, ami nem is a tíz felé közelít. „Ha tudjuk teljesíteni azt, amit én reálisnak tekintek, hogy 2020-ban a négyezres nagyságrendet meghaladja az átlagos nézőszámunk, akkor azt tudom mondani, hogy a radikálisan olcsóbb jegyárak mellett nagyságrendileg tudjuk növelni a bevételeinket.” Hozzátette: „Stadionépítés nélkül nem lehet elérni, hogy több néző és ezáltal nagyobb jegybevétel legyen.”

A nemrég üzembe helyezett fűszolár kapcsán kijelentette: ez egy izgalmas új hullám a demagógcunamiban, amellyel az ellenzéki erők próbálnak támadni. Jelezte: normális új létesítményben, normális új eszközök vannak.

„Minden felújított kórházba és oktatási intézménybe is új és modern eszközöket vásárolnak.”

A klub húsz ponttal a 11., kieső helyen áll az NB I-ben. A február 18-án folytatódó bajnokságban az első mérkőzésen az MTK Budapest a Honvédot látja vendégül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.