Az új kapitány gyorsan összegyúrhatja a válogatottat

Bodó Richárd szerint más lesz a rendszer a férfi-kézilabdázóknál. „Meg tudtuk volna verni a norvégokat.”

R.B.
2017. 02. 02. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprémbe szerződésével nyáron a válogatott irányítását is átveszi Ljubomir Vranjes. Erről is faggatták Bodó Richárdot a Digi Sport reggeli műsorában: „Nem gondoltam, hogy a válogatottat is megkapja. Nyilván sajnálom Sabatét, mert jó volt vele dolgozni, de kíváncsi vagyok a munkára Vranjessel.”

Elárulta, a januári világbajnokság alatt már szóba került a nemzeti csapat tagjai között, hogy ha a híresztelések beigazolódnak, s a svéd tréner átveszi kézilabda-válogatottunk irányítását, teljesen más rendszerben fognak játszani, mint az eddigi spanyol stílus. Bodó elmondta, szerinte Vranjes gyorsan össze fogja gyúrni a válogatottat.

Az átlövő 19 gólt szerzett a franciaországi világbajnokságon, amelyet összességében így értékelt: „Ha valaki előtte azt mondja nekem, hogy hetedikek leszünk a végén, akkor lehet, azt mondom, de jó lenne, azonban így, hogy már túl vagyunk rajta, pici hiányérzet van bennem.” Ezzel az elveszített negyeddöntőre utalt, amely során bár a későbbi ezüstérmes átrohant csapatunkon, szerinte lett volna esélyünk: „Meg tudtuk volna verni a norvégokat, de nagyon hamar eldöntötték, hogy nincs keresnivalónk sajnos. Ha nem így megyünk bele a meccsbe, kicsit más lehetett volna.”

Saját helyzetét így látja: „Főleg védekezésben kell javulnom, támadásban pedig pontosítanom a lövéseimet, hogy mindig tudjak hozni egy jó szintet. Lépésről lépésről fejlődök, de kiegyensúlyozottabb formát szeretnék mutatni.”

Klubjával, a Szegeddel öt BL-mérkőzést játszik a közeljövőben, s reméli, hogy akár a legjobb négy közé is bejuthatnak. Egyúttal azt is elmondta: a bajnoki cím elhódításában is bízik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.