Börtönre ítélték a Telekom Veszprém szélsőjét

Gajicson kívül a két Karabatic is 2 hónap felfüggesztettet kapott egy mérkőzés elcsalása miatt.

G.B.
2017. 02. 01. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia sportnapilap vezető anyagban számolt be róla szerdán, hogy a francia válogatott két alapembere, Nikola és Luka Karabatic 2 hónapos börtönt, kapott felfüggesztve, azért, mert a bírói ítélet szerint megbundázták a 2012-ben lejátszott Rennes–Montpellier kézilabda mérkőzést. Az akkor a Montpellier-ben játszó, szerb származású kézisek ezenfelül 10 ezer eurót fizetnek. A mérkőzésre gyanús körülmények között tettek fel 100 ezer eurót, ebbe bukott bele számos játékos, mint például az idősebb Karabatic, aki alig három napja emelhette magasba a világbajnoki címért járó trófeát.

Minket, magyarokat legalább ennyire érdekelhet, hogy az akkor szintén a Montpellier-t erősítő Dragan Gajic, aki ma már a Telekom Veszprém szélsője, szintén 2 hónap felfüggesztettet kapott, illetve 20 ezer eurót kell befizetnie.

Az ügyben elítélt hét elítélt játékosnak összesen 100 ezer eurót kell lerónia, egyedül a Montpellier kapusát mentették fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.