Egész korszakot lezárt Magyarországért a sztáredző

A kézilabda-szövetség egy éve puhította Ljubomir Vranjest, hogy hazánkban vállaljon munkát.

2017. 02. 03. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy év után távozik Flensburgból a szerb gyökerekkel bíró világbajnok és BL-győztes svéd kézilabdaedző, Ljubomir Vranjes, aki Marosi László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke szerint számos ajánlat közül fogadta el hazánk és a Veszprém kettős ajánlatát.

– A szakmánál egyetlen fontosabb dolog van számára, a családja, biztosan nagyon megfontolta a nagy váltást. Hogy a magyar férfiválogatott és a Veszprém edzője lesz, nagy változás az életében, más közegbe kerül, de mi büszkék lehetünk arra, hogy szakmai előmenetelére a magyar kézilabdát választotta – fogalmazott péntek reggel az M4 televíziónak Marosi László, aki szerint Vranjest az elmúlt évek alkalmassá teszik arra, hogy nálunk megfeleljen.

Biztosnak tartja, hogy a tréner szakmai döntést hozott, és a kettős szerepvállalással nálunk is a szakmai kihívást kereshette; a hazai szövetség Javier Sabaté edző után – aki kevesebb mint egy évig állt a válogatott élén – hosszabb távú megoldásban gondolkodott, ezért kötöttek a felek 2020-ig, a tokiói olimpiáig tartó kontraktust, amely a válogatott esetében júliusban kezdődik, addig várhatóan Sabaté irányítja a nemrég befejeződő világbajnokságon negyeddöntőbe jutó válogatottat.

Marosi László szerint biztosan felrázza a hazai közeget, hogy egy déli temperamentummal és északi nyugodtsággal egyaránt felvértezett szakember érkezik.

– Flensburgban ez látványos kézilabdát eredményezett – osztotta meg várakozásait Marosi, aki semmilyen negatív hangot nem hall a sportágban, ez pedig bizakodásra ad okot.

Érdekesség, hogy Vranjest már egy éve, Sabaté szerződtetésekor is megkereste az MKSZ, akkor a puhatolózásig jutottak.

Kersch Ferenc, a szövetség főtitkárhelyettese csütörtökön a Sport televízióban megerősítette, hogy Sabaté mester nyárig a helyén maradhat a válogatottnál, noha a szerződése kedden lejárt, az eddigi elvárásoknak tulajdonképpen megfelelt.

A válogatottra májusban és júniusban négy Európa-bajnoki selejtező vár, de áprilisig nem lesz programja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.