Élete legjobb szettjén is túl a junior bajnok

Piros Zsombor kikapott a budapesti Challenger-tenisztornán, de a lányok érdeklődése megnövekedett iránta.

MNO
2017. 02. 08. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Australian Open junior bajnoka, Piros Zsombor kedden meglepő nyitány után szenvedett vereséget a brit Edward Corrie-tól a budapesti. 64 ezer euró összdíjazású ATP Challenger-férfitenisztorna első fordulójában.

A 17 éves magyar játékos – aki 1561. a felnőtt-világranglistán, így szabadkártyával indult – óriási meglepetésre 20 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitószettet az ATP-rangsorban 271. riválisa ellen. „Életem legjobb szettjét tudtam nyújtani, aminek nagyon örültem” – nyilatkozta erről a M4 Sportreggeli című műsorában.

A második szettet már 6:4-re Corrie nyerte, a harmadik felvonás pedig már egyoldalúan alakult, a 28 éves brit dupla brékkel 4:1-re elhúzott, és az elfáradó Piros erejéből ezután már csak egy gémre futotta.

Piros Zsombor jelezte: a felnőttek közötti versenyzés teljesen más kávéház. „A fontosabb pillanatoknál éreztem, hogy magasabban van mint én, nagyobb rutinja van.” Ugyanakkor kijelentette: „Ha a meccs előtt valaki azt mondja, egy top 300-as játékos ellen döntő szettet játszhatok, elfogadtam volna.”

Elmondta azt is, mostantól a felnőttviadalokon van a hangsúly, a következő versenye márciusban lesz. Állítása szerint ráfér a pihenés: „hat hete talán egy napot nem pihentem”. Úgy véli, leginkább a szerváiban kellene fejlődnie. 

A műsorvezetői kérdés után kiderült, a 17 éves fiúnál a junior bajnoki cím bezsebelése után megnőtt a lányok érdeklődése. „Nem hazudok: most több a lehetőség.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.