Fucsovics elődöntős a budapesti challenger tenisztornán

A magyar játékos két szettben legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt olasz Luca Vannit.

MTI
2017. 02. 10. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyesben utolsóként állva maradt magyar játékos – aki 163. a világranglistán – az ATP-rangsor 148-adikjával csapott össze pénteken a BOK (volt Syma) Csarnokban, pályafutása során először. A hazai közönségkedvenc a hét folyamán átmentette remek formáját a hétvégi, pozsonyi Davis Kupa-párharcból, amikor két egyes és páros mérkőzését is megnyerte, és sem az olasz Lorenzo Giustino, sem a német Mathias Bachinger ellen nem vesztett szettet.

A szerda óta 25 éves nyíregyházi játékos végig irányított az első játszmában, kihasználta, hogy 198 centis ellenfele lassabban mozog a pályán, és remek megoldásokat mutatott be. A 6:3-ra hozott szett után, 2:2-nél vette el Vanni adogatását, majd rögtön „semmire” elvesztette a sajátját. Aztán 5:5-nél három remek fogadással ismét brékelt, és könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 23 percig tartott.

„A második szettben volt egy kisebb hullámvölgy, de összességében megcsináltam, amit akartam. Ruudról annyit tudok, hogy hátulról stabilan játszik, ha kitart a mostani formám, akkor őt is meg tudom verni” – mondta az MTI-nek Fucsovics, akinek ellenfele a szombaton 15 órakor kezdődő elődöntőben Casper Ruud lesz. A norvég játékos a világranglista 216. helyén áll.

Korábban a torna egyik sztárja, a volt top 10-es osztrák Jürgen Melzer legyőzte a címvédő román Marius Copilt, míg az orosz Alekszej Vatutyin meccslabdánál kettős hibát ütött, majd rövidítésben elvesztette a negyeddöntőt Ruud ellen.

Eredmények:

negyeddöntő:

Fucsovics Márton–Luca Vanni (olasz, 8.) 6:3, 7:5

Jürgen Melzer (osztrák)–Marius Copil (román, 3.) 6:4, 6:4

Edward Corrie (brit)–Yannick Maden (német) 6:4, 6:4

Casper Ruud (norvég)–Alekszej Vatutyin (orosz) 6:2, 4:6, 7:6 (7-5)

később:

páros, elődöntő:

Borsos Gábor, Mirza Basic (magyar, bosnyák)–Dino Marcan, Tristan–Samuel Weissborn (horvát, német, 3.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.