Három kőkemény meccs előtt a vízilabda-válogatottunk

Szlovákia, Horvátország és a riói negyeddöntős ellenfél, Montenegró jön Budapestre. Varga Dénes még hezitál.

MNO
2017. 02. 09. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Talán minden idők legrangosabb Volvo-kupáját rendezzük” – jelentette ki Märcz Tamás szövetségi kapitány a péntektől vasárnapig a magyar vízilabda-válogatott előtt álló kihívásról. A Tüskeuszodában rendezendő tornán sorrendben Szlovákia, Montenegró és Horvátország ellen kell küzdeni.

„Pont az ilyen jó ellenfelek segítik az én munkámat, hogy le tudjuk mérni, a válogatott játékosai hogyan állnak. Kíváncsi vagyok, miként állják meg a helyüket az újonnan behívottak és azok, aki hosszú idő után ismét tagjai a csapatnak” – jelezte a kapitány. Hozzátette: bárkivel fognak játszani, minden alkalommal győzelmi szándékkal szállnak vízbe.

A játékosok képviseletében megszólaló Manhercz Krisztián elmondta, a januári szolnoki összetartáson már gyakoroltak olyan taktikai elemeket, amelyeket most élesben tudnak tesztelni. Méltatta a három ellenfelet is, jelezve, hogy az olimpiai ezüstérmessel és a negyedik helyezettel, valamint a szerbekkel nemrég döntetlent játszó szlovákokkal fognak találkozni. „Három olyan mérkőzésre számítok, ami kőkemény lesz.”

A keretben számos újonc, illetve régóta nem válogatott játékos található, ám az olimpiai bajnok Varga Dénes nincs ott a csapatban. „Nem titok, hogy hezitált a válogatottsággal, folyamatosan tart ez a pici ingadozás, hogy érez-e magában elég erőt, hogy nagy akarattal és energiákkal újra bele tud-e állni egy ilyen felkészülésbe” – mondta Märcz, aki tárt karokkal várná vissza.

A névadó szponzor jóvoltából minden egyes magyar gól 110 ezer forintot jelent a magyar utánpótlás számára. 

Február 10., péntek:

Horvátország–Montenegró, 19:00

Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:

Horvátország–Szlovákia, 19:00

Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:

Montenegró–Szlovákia, 10:00

Magyarország–Horvátország, 11:30

Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.