Kasper: Trump nem hátráltatja a Los Angeles-i pályázatot

„A NOB sportosabb berendezkedésű, mint sokan gondolnák” – jelentette ki.

MTI
2017. 02. 15. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szerintem az ő megválasztásának nem lesz közvetlen befolyása a pályázatra. Ráadásul a helyszínkijelölés csak szeptemberben lesz Limában, addig még sok minden változhat” – jelentette ki a svájci sportdiplomata a St. Moritzban zajló alpesi világbajnokságon, hozzátéve, hogy az ő szavazatában biztosan nem játszik majd közre Trump személye. „Hiba lenne mindent a politika szemszögéből nézni, a NOB sportosabb berendezkedésű, mint sokan gondolnák” – utalt arra a közvélekedésre, hogy Trump első intézkedései miatt sokan az Egyesült Államok elszigetelődését, ennélfogva a csekélyebb olimpiarendezési esélyeit prognosztizálják.

Kasper közölte, három jó jelentkezés érkezett a NOB-hoz, és szoros versenyt vár Párizs és Los Angeles között.

A hét és fél év múlva sorra kerülő ötkarikás eseményért Budapest, Párizs és Los Angeles verseng, a győztest szeptember 13-án hirdetik ki Limában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.