Lázadnak Sabaté ellen a veszprémi szurkolók

A drukkerek egy csoportjánál betelt a pohár, azt akarják, hogy azonnal távozzon a spanyol mester.

G.B.
2017. 02. 14. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi szurkolók egy része Facebookon szavazást indított arról, hogy Javier Sabaté maradjon-e a Telekom Veszprém férfikézicsapat edzője, adta hírül a Veol.hu. A bakonyiak a hétvégén a Bajnokok Ligájában vereséget szenvedtek a Barcelonától, így már csak ötödikek BL-csoportjukban.

Ennek nyomán komoly szurkolói felháborodás tört ki, ennek eredménye a szavazás a közösségi oldalon, melyen egyelőre sokkal többen voksoltak arra, hogy Sabaté menjen, mint maradjon. A veszprémiek törzsszurkolója, Gyurákovics István csalódottan nyilatkozott a portálnak. – Úgy véljük, eljött az idő, hogy Sabate önkritikát gyakoroljon és távozzon. Tavaly májusban a bukott BL-döntő után már sokan firtatták, hogy le kéne mondania, de akkor még többségben voltak azok a hangok – én is ezen a véleményen voltam –, amelyek azt mondták, adni kell neki még egy esélyt, és még jó is kikerekedhet a vele való közös munkából – véli a drukker. Hozzáteszi, korábban Sabaté a nagy terheléssel magyarázta a gyengébb szereplést, viszont a Barccelona ellen más gondok is látszódtak. Érdekes, hogy kedden a DigiSportban a korábbi csillag, Éles József is azt emelte ki, hogy Nagy Lászlóék fizikai problémákkal küzdenek és a hajtósabb meccsek végére elfogy a levegő. Gyurákovics úgy véli, ha Sabaté lemondana, időlegesen házon belül tudná őt pótolni a klub.

Mürkli Balázs, egy, a Veolnak nyilatkozó másik veszprémi szurkoló szintén állóképességbeli hiányosságokat lát, a sok kihagyott ziccer és büntető pedig szerinte azzal magyarázható, hogy nincs önbizalma a játékosoknak, nem koncentrálnak megfelelően.

„Senki ne higgye, hogy a riói olimpián még kiválóan teljesítő horvát válogatott, Marko Kopljar elfelejtett kézilabdázni. Ugyanez vonatkozik Ancsin Gáborra is, akinek az idén egy jó meccse volt, a THW Kiel ellen, s azóta csak percekre léphetett pályára.

Ugyanazok az arcok szerepelnek a Balmazújváros, vagy a Barcelona ellen is. Nincs egy összeszedett koncepció, és Sabate egyáltalán nem használja ki a bő keret adta lehetőségeket”

– mondja Mürkli.

A Veszprém korábban a Szegedtől és kikapott a bajnokságban, ez több éve nem fordult elő.

Sabaténak egyébként nyárig él a szerződése, utána a svéd Ljubomir Vrajnes váltja, ez már hivatalos.

A bakonyi csapat szerdán este Kielben lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.