Még egy világbajnokságot elvehetnek az oroszoktól

A 2021-es sílövő-vb megrendezéséről kellene lemondaniuk február 24-ig.

MTI
2017. 02. 08. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IBU mindezt a mostani világbajnokság helyszínén, az ausztriai Hochfilzenben tartott rendkívüli kongresszusa után jelentette be. A határozat ugyan egyelőre nem szól arról, hogy elveszik Tyumenytől a rendezést, ugyanakkor „megkérik” benne az orosz szövetséget (RBU) „az esemény visszaadására”.

Az oroszoknak február 24-ig kellene lemondaniuk a rendezésről, ám az RBU elnöke, Alekszander Kravcov a TASZSZ-nak kijelentette, önként nem fogják ezt megtenni, sőt, ha kell, fellebbeznek is a döntés ellen. Ha az RBU önként nem mond le a rendezésről, február 24-e után a nemzetközi szövetség hivatalból is elveheti a vb-t Tyumenytől.

Kravcov hozzátette, ha megfosztják őket a rendezéstől, akár a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is hajlandók fordulni jogorvoslatért.

Tyumeny tavaly nyerte el a 2021-es rendezési jogot. Ha ezt elveszíti, a jövő évi IBU-kongresszuson születhet döntés az új vb-házigazdáról.

Korábban az úgynevezett McLaren-jelentésre hivatkozva – amely az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását tárta fel – a Nemzetközi Bob- és Szkeletonszövetség (IBSF) fosztotta meg Szocsit az idei világbajnokságtól, melyet végül Königsee-ben rendeznek meg februárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.