Megfürödtek a Veszprém-drukkerek a kieli öbölben

Könnyelmű kijelentést tettek siker esetére, Nagy Lászlóék jelenlétében bementek a jéghideg tengerbe.

AA
2017. 02. 16. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi kézilabda-fanatikusok közül is sokan kételkedtek benne, hogy megveri-e a Veszprém szerda este a Kielt idegenben, az oly fontos Bajnokok Ligája-meccsen. A viharos előzmények, az edző elleni kritikák után a csapat 27-25-ös győzelemmel zárta a két ősi rivális csatáját. 

Néhány drukker azt ígérte, ha sikerül nyerni, ők bizony megfürdenek a kieli öbölben. Kénytelenek voltak betartani az ígéretüket, mégpedig Nagy László és Schuch Timuzsin jelenlétében mentek be a jéghideg vízbe, erről videó is készült. 

A meccs utáni sajtótájékoztatón is érződött, nemcsak egy hétköznapi BL-csatát láttunk. A sokszor visszafogott és szerény Xavier Sabaté edző kijelentette: 

Ha én vagyok a felelős a vereségekért, akkor én vagyok a felelős a győzelmekért is.

A nyáron távozó katalán tréner szerint: „Megérdemelt győzelmet arattunk, nagyon okosan és jól játszottunk. Változtattunk néhány dolgon, főként védekezésben. Igazi csapatként működtünk. Lékai jól szervezte a játékot, míg Ilic és Nagy topformában játszott. De a győzelmünk kulcsa a mai napon mégis a csapatmunka volt, amelyből mindenki kivette a részét. Gulyás magas szinten játszva helyettesítette Nagy Lászlót, amikor kellett. Blagotinsek szintén remekül dolgozott, de időre van szüksége, hogy még nagyobb feladat hárulhasson rá. Nem kétséges, hogy nagyon fontos játékosa lesz a jövőben ennek a csapatnak. Mindenki tudja, hogy problémáink vannak, hiszen sok a sérültünk, éppen ezért okosan kell játszanunk, akárcsak ma. Amikor kell, futunk, amikor kell, lassítjuk a játékot, mivel sajnos Sliskovic és Palmarsson szinte alig szerepelt eddig ebben a szezonban, így csak egy balátlövőnk van, aki támadásban és védekezésben egyaránt bevethető. Szeretnék gratulálni a csapatomnak.”

Ki kell emelni, hogy a meccsen a 27 gól többségét magyar játékosok lőtték (ráadásul Mikler Roland kiválóan védett), az irányító Lékai Máté hat találatig jutott. Mint a sajtótájékoztatón Lékai elmondta: „a hétvégi, Barcelona elleni vereség után mind a csapat, mind a szurkolótábor csalódott volt.

Ma meg akartuk mutatni, hogy jó csapat vagyunk, és sokkal jobbak vagyunk annál, mint amit az előző meccsen produkáltunk.

Szerencsére ez sikerült. Nem kezdtük jól a mai találkozót, de az első félidő végére ki tudtunk egyenlíteni. A második játékrészben egy új meccs kezdődött, amelyben jól teljesítettünk és szinte végig vezettünk. Az utolsó tíz percben voltak nehéz pillanatok, de mindig megtaláltuk a megoldást: vagy gólt lőttünk, vagy a kapusunknak voltak fontos védései. Remélem, a későbbiekben is így tudunk majd játszani, mint ma. Folytatjuk a munkát, igyekszünk meccsről meccsre jobbá válni, hogy elérhessük a kitűzött céljainkat, és bekerüljünk a Final4-ba.”

A Kiel trénere és játékosa is dicsérte a magyar bajnokcsapatot. Alfred Gíslason szerint: 

végül megérdemelt győzelmet aratott a vendégcsapat.

Nikola Bilyk úgy látta: „A második félidőben a Veszprém nagyon okos és jó kézlabdát játszott, Mikler remekül védett, mi pedig sok hibát követtünk el.”

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.