Tomori elhagyja az ETO-t, Dániából jön az utódja

Irányítóból továbbra is túlkínálat lesz, Görbicz Anita marad, a norvég Oftedal közelít.

AA
2017. 02. 16. 15:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár elsősorban az új szerzeményekkel, pontosabban szerzeménnyel foglalkozott a Győri Audi ETO sajtótájékoztatója, az sem volt mellékes, ki megy el a csapatból. Sőt.

Tomori Zsuzsanna személyében, mint kiderült, alighanem a jelenlegi legjobb magyar kézilabdázó hagyja el ismét a klubot. Tomori tizenkét éve a Vasasban tűnt fel, az évtized végére a Győr és a válogatott meghatározó embere lett. Voltak viszont konfliktusai a csapaton belül, és bár korábban nem örvendett nagy népszerűségnek a Népligetben, a Ferencvároshoz igazolt.

Itt újra magára talált, és bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb kézilabdázója. Öt év után, 2015 nyarától ismét a győriek mezét húzta magára, a 2015. decemberi világbajnokságon viszont súlyosan megsérült, keresztszalag-szakadása után egy év telt el, mire valóban visszatérhetett.

Jelenleg is az ETO keretének tagja, játszik is a csapatban, a hét közepén viszont kiderült, elhagyja a szezon végén a BL-győzelemre ismét esélyes csapatot.

A csütörtöki sajtótájékoztatót nem ezért hívták össze, kérdésre válaszolva azonban Bartha Csaba klubelnök elmondta, a balátlövő valóban távozik.

A szakmai stáb döntött arról, hogy a lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

Ambros Martín vezetőedző a családján végigvonuló betegség miatt nem lehetett jelen, az viszont hivatalossá vált, kit nézett ki Tomori helyére. A 22 éves, dán Anne Mette Hansen három évre szerződött a Kisalföldre. Egy nappal előttünk maga Hansen is ott volt a városban, videoüzenetet hagyott maga után, amelyben persze tudta, mit kell mondani: nagy álma vált valóra.

A sajtóhírek még egy külföldi igazolásról szólnak, eszerint Stine Bredal Oftedal, a norvégok irányítója is a Rába partjára érkezik. A klubelnök kérdésre válaszolva elmondta, a tárgyalások valóban folynak, nincs messze a bejelentés.

Irányítóból továbbra is túlkínálat lesz – bár Tóth Gabriella nemrég Kisvárdára került, tavaly pedig Kovacsics Anikó a Fradit választotta –, hiszen a holland Nycke Groot mellett Görbicz Anita is a keret tagja marad. Görbicz további két évvel hosszabbította meg a szerződését, Kiss Éva kapus pedig további egy évig az ETO-é marad.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.