Tüdőödéma okozta a 14 éves hokis halálát

Korábban voltak olyan írek, amelyek szerint csapattársai verték agyon a fiatal sportolót.

Tuser Krisztián
2017. 02. 17. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány napja írta meg az egyik nemzetközi jégkorongportál, hogy Oroszországban a Vityaz–2003 együttes játékosai halálra verték csapattársukat. A sajtóhírek arról szóltak, hogy a brutalitás azért robbant ki, mert a fiatal hokisok féltékenyek lettek 14 éves társukra, akire már az idősebb korosztályú csapatban is számítottak az edzők.

A Sport-express pénteken arról írt, hogy a február 11-én történt tragédiát az elsődleges vizsgálatok szerint tüdőödéma okozta. A vizsgálóbizottság nem számolt be semmilyen öltözői verekedésről.

A portál korábban megszólaltatta a csapat edzőjét, Vjacseszlav Kurocskint is. A szakember elmondta, hogy az esti edzés után ő még az utolsó simításokat végezte a jégen, amikor szóltak neki, hogy baj van. Azonnal az öltözőbe sietett, ahol – egy-két szülővel – megkezdték a játékos újraélesztését, de a kiérkező mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az újságíró rákérdezett arra az interneten terjedő pletykára, hogy a rosszullét előtt verekedés tört ki az öltözőben. Az edző is több verzióról hallott. Kurocskin annyit árult el, hogy „baráti lökdösődés” talán volt.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.