A Kúriához fordul a Felcsút, hogy tovább titkolhassa a taopénzeket

Az ítélet felülvizsgálatát és a jogerős döntés végrehajtásának felfüggesztését kérték.

MN
2017. 04. 20. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció szerdán közölte, hogy közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelenti a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, miután a szervezet nem tett eleget egy bírósági döntésnek. Földi Judit arra hivatkozott, hogy a DK korábban beperelte „az ország legnagyobb taotemetőjét”, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. A bíróság jogerős döntése után az alapítványnak tizenöt napja volt kiadni, hogy mire költötték a taotámogatásként kapott több milliárd forint közpénzt, de a párt a határidő lejárta után sem kapta meg a számlákat és szerződéseket – tette hozzá.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány csütörtökön közleményben azt írta: a Székesfehérvári Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő a Kúriához. Ebben az ítélet felülvizsgálatát és a jogerős döntés végrehajtásának felfüggesztését kérte.

„Amíg a felfüggesztés iránti kérelmet a Kúria nem utasítja el, addig jogszerűen tartja vissza az adatokat. A törvényszéken és az ítélőtáblán egymásnak ellentmondó ítéleti indokolások születtek, az ítélőtábla helyesen kimondta, hogy a tao nem közpénz, a törvényszék ezt nem így ítélte meg, ezért is indokolt az alapítvány részéről a felülvizsgálat. A felfüggesztés tárgyában hozott esetleges elutasító kúriai döntésig az alapítvány nem valósít meg közérdekű adattal visszaélést” – írta a közleményben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.