Egymás ellen a döntőért a két madridi csapat

Kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntőinek párosítását. Real Madrid–Atlético Madrid és Monaco–Juventus meccsek lesznek.

Radványi Benedek
2017. 04. 21. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-elődöntőben érdekelt négy klub közül három csapat is ott volt tavaly az elődöntőben (Real, Atlético, Juventus), a Monaco pedig tizenhárom év után lett ismét érintett.

Elsőként a Real Madrid nevét rejtő golyó akadt a sorsolást végző korábbi Liverpool-csatár, Ian Rush kezébe, majd kihúzta mellé az Atlético Madridot. Tehát a két spanyol részvételével az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé.

Innentől pedig már csak az volt a kérdés, hogy a Monaco–Juventus párban ki játszik otthon elsőként. A franciákra esett a „választás”.

A BL-elődöntőket május 2-án és 3-án, illetve 9-én és 10-én játsszák. Az első mérkőzéseket a Santiago Bernabeu Stadionban, illetve Monte-Carlóban rendezik.

Az is kiderült, hogy melyik párharc győztese minősül majd a hazai pályán játszónak a június 3-i cardiffi fináléban: a Monaco vagy a Juventus viselheti majd a hazai csapat mezét a döntőben.

Az Európa-liga elődöntőiének sorsolását is megtartották. A Celta Vigo a Manchester Uniteddel, az Ajax Amsterdam pedig az Olympique Lyonnal találkozik. Az első mérkőzéseken a spanyol és a holland együttes játszik otthon május 4-én. A visszavágókat egy héttel később, a finálét május 24-én (Stockholmban) rendezik.

A BL-ben kedden, illetve szerdán a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Monaco és a Juventus jutott a négy közé. A franciák elődöntőbe kerülése a leginkább meglepő, a Dortmund elleni sikerükhöz az is hozzátartozik, hogy a németek csapatbuszát érő bombatámadás miatt zaklatott játékosokkal találták szembe magukat. (Friss hír az ügyben, hogy úgy tűnik, elfogták a merénylőt.)

A legtöbb beszédtémát mégis a Real–Bayern negyeddöntő szolgáltatta, a magyar bírók tevékenysége kapcsán lapunknak Bede Ferenc azt mondta, Ronaldo két lesgólja közül az egyiket nem lehetett jól megítélni.

Az Európa Liga csütörtöki negyeddöntőiben a Celta Vigo egyedüli csapatként jutott már a rendes játékidőben a legjobb négy közé, az Ajax Amsterdam a Schalke ellen, a Manchester United az Anderlechttel szemben bizonyult jobbnak hosszabbítás után, míg a Lyon tizenegyespárharcban ejtette ki a Besiktast.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.