Hargitay András szerint Tusuppal van gond, Katinkával nincs

A magyar úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya összerakta a Hosszú Katinka szerződéstépése óta eltelt időszak kirakóját.

2017. 04. 27. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy személy, aki körül nyilván forog most az egész magyar úszósport, ez Hosszú Katinka. Tehát ha ő változást kíván, hogyha ő azt szeretné, hogy az egész vezetőség, úgy ahogy van, mindenki menjen, akkor ebbe beletartozom én is – fogalmazott Hargitay András az ATV-nek adott interjújában azzal kapcsolatban, ahogyan a Magyar Úszó Szövetségben a tél folyamán a korszakos változás megtörtént, lezárva egy konfliktusokkal terhelt, a nyilvánosság számára körülbelül egyéves időszakot.

A magyar úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya tévéinterjújában kitért arra is, hogy véleménye szerint már elődje, Kiss László esetében sem feltétlenül Egerszegi Krisztina edzője volt az első számú célpont, hanem a korábbi elnök, Gyárfás Tamás, aki ezt a mindenkit hetekig foglalkoztató ügyet még túlélte, de a Water Willy–Water Lilly-ügy kapcsán már túlcsordult a pohár.

Hargitay egyébként most is azt állítja, ő bizony Hosszú Katinkával mindig szót tudott érteni, annak ellenére, hogy férje, Shane Tusup a saját hazájában nevezte senkinek, míg egy másik alkalommal a többi edzőnek kellett lefogni az amerikait, mert az rárontott – hasonló módon, mint a hétvégi országos bajnokságon klubjuk, az Iron Aquatics alkalmazottjára, Darren Wardra.

Hargitay azt is felrótta Shane Tusupnak, hogy ha beszélő viszonyban lettek volna, úgy Rióban Magyarországnak nem nyolc, hanem kilenc aranyérme lett volna, mert bizony ő inkább a váltó helyett egyéniben indította volna Katinkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.