Hosszú Katinka: Bosszant, hogy már-már vadásznak a férjemre

Mindenki azt lát, amit és akit akar – véli az úszó.

Gabay Balázs
2017. 04. 28. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát bántja, hogy – ahogy ő fogalmaz – „már-már vadásznak” férj-edzőjére, Shane Tusupra. Erről a Nemzeti Sport pénteki számában vall az úszó, aki hozzáteszi, olyan is előfordul, hogy nem foglalkozik ezzel. Viszont ha igen, nagyon felhúzza magát. Mint mondja, idővel jó lenne eljutni odáig, hogy kívülállóként olvasson magáról vagy férjéről egy cikket. Azt is kifejti az interjúban, hogy amikor róla írnak az újságok, már nem az embert látják, hanem Hosszú Katinkát, a jelenséget. „Ha valaki lát valamit, amit ritkaságnak vél, és továbbadja, a tizedik embernél már szenzációként csapódik le. Pedig lehet, hogy ez az ember csak azt a két másodpercet látja a napomból, amikor rosszkedvű, utálatos voltam, ilyenkor persze az a kép alakul ki rólam, hogy bunkó vagyok, de ezt el kell fogadnom. ( ) mindenki azt lát, amit és akit akar. Van, aki a jó úszót, más a kiváló üzletasszonyt, megint más az édes Katinkát, és olyan is akad, aki a bunkó embert. Istenem, nem szerethet mindenki...”.

Hosszú Katinka a fenti sorokban a Shane Tusupról született cikkekre utalt, ugyanis férjéről a múlt hét végén több lap, köztük a Magyar Nemzet is megírta, hogy a múlt hét végén véget ért debreceni országos bajnokságon nekiesett klubjuk, az Iron Aquatics edzőjének, Darren Wardnak. Az ok a hírek szerint az volt, hogy a tréner nem indította el a férfi váltóban a csapatot. Ezen Tusup annyira felhúzta magát, hogy mindenki szeme láttára üvöltözni kezdett Warddal, és a szemtanúk szerint meg is lökte. A két felet a jelenlévőknek kellett szétválasztania.

Tusupnak beszámolók szerint nem ez volt az első ilyen balhéja. A korábbi szövetségi kapitány és a szövetség más prominensei korábban arról számoltak be, hogy nem köszön nekik, sőt Hargitay Andrásnak egy ízben azt mondta, ő egy senki. A decemberi windsori rövid pályás világbajnokságon az egykori olimpiai bajnok Kovács Ágnest küldte el Hosszú közeléből emelt hangon, de más magyar edzővel is keveredett már szócsatába.

Hosszú egyébként az NS-nek adott interjúban természetesen kitért az országos bajnokságon nyújtott teljesítményére is. Több számban is lemaradt az aranyról, de ez nem volt véletlen. Hogy ne fulladjon bele a monoton felkészülésbe, megváltoztatták saját programjukat, ez is közrejátszott az ezüstökben és a gyengébbnek vélt helyezésekben. Minden ötvenes verseny előtti reggel kondicionáló edzéseket végeztek teremben, másrészt a hosszabb távokon egy-egy ötven méteres szakasz tökéletesítésére összpontosítottak, ezért nem sikerült csaknem minden számban aranyat nyernie Hosszúnak. „Élveztem, hogy nem az volt napirenden, mint korábban, hogy gyerünk, álljunk fel a rajtkőre, és hajrá, nézzük meg, milyen gyors vagyok. Lesz persze ilyen is, de azt a versenyt világbajnokságnak hívják.” Hosszú kitért rá, a sok kritika nyomán olykor jó itt hagyni Magyarországot egy rövid időre, de azt nem tudja elképzelni, hogy nem magyar válogatottként ugorjon medencébe a jövőben. 

Az úszó még nem tudja, hány számban indul el a nyári budapesti vizes vébén, a kvalifikációja majdnem tíz számban megvan. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.