Kubica varázslatos visszatérése hat évvel a brutális baleset után

2011 után először vezetett újra formaautót, egy GP3-asat Robert Kubica, a korábbi Forma–1-es pilóta.

Radványi Benedek
2017. 04. 21. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Mercedes szimulátorában vezethetett pár éve, balesete óta csak a Rali-világbajnokságban, illetve hosszú távú versenyeken vett részt a lengyelek korábbi F1-es futamgyőztese, Robert Kubica.

A héten azonban tesztelhetett végre egy GP3-as autót Olaszországban, a Franciacorta pályán a Trident csapat jóvoltából, több mint 70 kört megtéve – olvasható a Gphirek.hu-n.

„Visszatértem abba a medencébe, amelyben éveken át úsztam, és azt kell mondanom, nagyszerű érzés volt, igazán varázslatos. Meglepődtem, mert a hosszú kihagyással elfelejtettem, milyen érzés aszfalton vezetni. Természetesen sok dolgot csinálhattam volna jobban” – nyilatkozta.

Robert Kubica 2011 elején szenvedte el azt a sérülést, amely miatt félbetört F1-es karrierje. A Renault pilótájaként egy raliversenyen bukott óriásit, a karja olyan mértékben roncsolódott, hogy még évekkel később sem tudta rendesen mozgatni a szűk pilótafülkében, így nem térhetett vissza a formaautókhoz.

Eredetileg úgy volt, hogy Kubica idén a WEC-ben indul az F1-ben korábban többször kalandozó Colin Kolles csapatával, de nemrég úgy döntött, kilép a projektből. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.