„Most nem hiányzik az edzőterem illata”

Első számú profi ökölvívónk interkontinentális vb-övvel a derekán egy év múlva vívhat világbajnoki címmeccset.

2017. 04. 25. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régen vár már az ország igazi profibokszsikerekre, olyanokra, amilyeneket Kovács Koko István vagy Erdei Zsolt „hozott” hazánknak amatőr pályafutását követően az Universum Box Promotion sportolójaként. Ám az amatőrök mellett a profik világát is elkerülik az igazi, nagy eredmények az utóbbi években, ezért is reménykedhetnek benne nem kevesen, hogy végre kitavaszodik – mondhatnánk, „tavaszi szél vizet áraszt”. De sokkal inkább: Szellő. A 33 esztendős cirkálósúlyú ökölvívó a hétvégén Tóth Tamás ellen a Bokszvilágszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címéért küzdött, és a 12 menetesre tervezett meccs 5. menetében technikai K.O.-val győzött.

– Nem is a mérkőzés vett ki sokat, hanem a 8 hetes kőkemény felkészülés, nagyon össze kellett szednem magam. Most nem is hiányzik az edzőterem illata – emlékezett vissza kedd reggel az M4 tévé stúdiójában a ceglédi illetőségű sportoló, akivel kapcsolatban joggal merül fel a kérdés, minek két hónapot végigizzadni néhány menetért. A válasz egyszerű: Bertók Róbert már az interkontinentális övnél is sokkal nehezebben megszerezhető zsákmányokra trenírozza fiát.

Szellőnek a felkészülését egyébként korábban nehezítette, hogy szentesi edzőhelye és ceglédi lakhelye között vagy ingáznia kellett, vagy Szentesen rokonoknál meghúznia magát, mára azonban van albérlete, ami egy fokos könnyítés – menyasszonya otthon van Cegléden, de ebben is a pozitívumot látja: Szentes a „munkahely” boksszal, alvással, étkezéssel, Cegléd pedig a feltöltődés helyszíne.

Szellő jelenleg tehát a legmagasabban jegyzett profi ökölvívó, a WBO súlycsoportonkénti márciusi világranglistáján 10. volt, tehát még a mostani mérkőzést megelőzően. Szeretne a közvetlenebb világelithez csatlakozni, de ahhoz, hogy például világbajnoki övért bokszolhasson, még kell egy komoly ellenfél, amit „felhozó” meccsnek kell megelőznie. Ami a realitás, hogy egy-másfél év múlva találkozhatunk vele a ringben vb-övért küzdeni.

Érdekesség, hogy az interkontinentális öv megszerzésével elveszítette a magyar bajnoki címet, ami így Darmos József ölébe hullott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.