Súlyos sérülés után műtötték meg Szucsánszki Zitát

A vizsgálatok nem mutattak pontos képet a Ferencváros csapatkapitányának sérüléséről.

MN
2017. 04. 24. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szucsánszki Zita 2017. április 2-án, a Győri Audi ETO elleni Magyar Kupa-döntőben szenvedett sérülést, ám a mérkőzést követő vizsgálatok nem mutatták ki pontosan annak mértékét – olvasható a Ferencváros internetes oldalán.

A budapesti zöld-fehérek csapatkapitánya öt nappal az MK-döntő után nem lépett pályára Bukarestben a BL-negyeddöntő első összecsapásán, míg a budapesti visszavágót nagy fájdalmak közepette vállalta, és vezére is volt csapatának.

A vizsgálatok után a csapat orvosa és a Sportkórház sportsebésze, dr. Pavlik Attila a műtétet javasolta, amit hétfőn végre is hajtottak.

„Az operáció során kiderült, hogy a sérülése súlyosabb, mint amit a panaszai és a vizsgálatok alapján gondoltunk – mondta a műtétet elvégző csapatorvos. – Vélhetően a Magyar Kupa-döntőben a vállában teljesen elszakadt a porcszalag, ezt most három horgonycsavarral rögzítettük, ezenkívül pedig néhány régebbi sérülést is találtunk: volt egy részleges rotátorköpeny-szakadás, illetve apróbb porcprobléma is, amelyet a beavatkozás során elláttunk. A következő négy hétben fel lesz kötve a keze, addig csak minimális rehabilitációt végezhet, utána pedig három-négy hónapos erőteljes rehabilitáció vár rá – annyiból »ideális« a helyzet, hogy a gyermekvállalás miatt lesz ideje rá, hogy alaposan megerősítse a vállát. Bízhatunk a teljes felépülésben, de a dobóvállnál azért ez nem kicsi sérülés.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.