Tizedszerre is Eb-érmes Csernoviczki Éva

Bár mérges volt magára az elveszett elődöntő miatt, Csernoviczki Éva ismét dobogóra állhatott az Európa-bajnokságon.

Radványi Benedek
2017. 04. 20. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön megkezdődött a dzsúdózók Európa-bajnoksága Varsóban, a vasárnapig tartó esemény kapcsán Nagy András szakágvezető azt mondta, akár minden nap érmet nyerhet a magyar csapat. A nyitányon elsősorban a 48 kilogrammosok között versenyző Csernoviczki Éva szerezhetett érvényt ennek az elvárásnak, a többiek, így Szabó Csaba, Barha Ákos (60 kg), Pupp Réka, Keliger Bernadett (52 kg) és Siroki Ibolya (57 kg) helyezetlenül zártak.

A riói olimpiát követően több mint hét hónapot kihagyott Csernoviczki a legjobb nyolc közé jutásért az azeri Aisha Gurbanlin könnyedén lépett túl, aztán ugyan hosszabbításra kényszerült az izraeli Noa Minsker ellen, de akkor el tudta dobni ellenfelét. Az elődöntőben azonban ez nem sikerült, kétszeres Európa-bajnokunk a 16 éves ukrán Daria Bilodidtól szintén a ráadás után kapott ki, szintén vazaarival.

Így ahhoz, hogy sorozatban a tizedik Európa-bajnokságán érmet szerezzen egy szintén ukrán ellenféllel, Maryna Cherniakkal szemben kellett győzzön a bronzmeccsen. Két és fél perc után egy vazaarival megszerezte a vezetést, előnyét sikerült megtartania, s így 7–0-ra nyert.

A helyszínről közvetítő M4 riporterének az olimpiai ezüstérmes elmondta, nehezen tudott ráhangolódnia az éremcsatára. – Mérges voltam magára az elvesztett elődöntő miatt, és hát elég hamar következett a bronzmérkőzés, úgyhogy fejben kicsit még az előző meccsen voltam, de nagyon örülök, hogy sikerült nyernem.

Csernoviczki Éva (48 kg) menetelése: 
1. forduló: erőnyerő.
2. forduló: Csernoviczki Éva–Aisha Gurbanli (azeri) 10–0.
Negyeddöntő: Csernoviczki Éva–Noa Minsker (izraeli) aranyponttal 7–0.
Elődöntő: Csernoviczki Éva–Daria Bilodid (ukrán) aranyponttal 0–7.
A 3. helyért: Csernoviczki Éva–Marina Csernyak (ukrán) 7–0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.