Túl erős volt a Szegednek a párizsi világválogatott

A Karabatic fivérek fémjelezte PSG háromgólos előnybe került a BL-negyeddöntő magyarországi meccsén.

Gabay Balázs
2017. 04. 23. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Van még egy állójegyünk, kell valakinek?” – harsogta a megafonba a szegedi tábor előénekese a csarnok bejáratánál. A Mol-Pick Szeged a világ talán legjobb kézilabdacsapatával, a Paris Saint-Germainnel került össze a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, természetesen még a bolond is lecsapott volna a pluszbelépőre. A csarnokban gombostűt sem lehetett leejteni, a tétnek megfelelő volt a hangulat odabent.

Az egy négyzetméterre eső olimpiai, világbajnoki és Eb-címek száma még soha nem volt ilyen magas ebben az arénában.

Öt plusz egyes védekezéssel kezdett a Szeged, Nikola Karabatic pedig góllal. Pedig ő esett már ki a Szeged ellen a Bajnokok Ligájából, mégpedig a Montpellier-vel még 2003–04-ben. Sierra kapus, a hazaiak spanyol hálóőre 1-4 után több nagy védést is bemutatott, a Szeged pedig egyenlíteni tudott. A hatosfal azonban nem ízlett a hazaiaknak, sem a Karabaticok villogása, Luka és Niko hét párizsi gólból négyet vállalt tíz perc alatt (4-7). Utóbbié volt a meccs első kétperces büntetése is.

Sierra magas százalékkal, a túloldalon a kétszeres olimpiai bajnok Omeyer alacsonnyal védett, a lerohanásokkal mégis a PSG tartotta az előnyt. A Sostaricot váltó Rodríguez volt az első szegedi szélsőgól szerzője, beállósból viszont Bánhidihez a labda sem jutott el, Gaber próbálkozását pedig védte az Omeyert váltó Skof. A francia ajkú világválogatottal csak Balogh Zsolt tudta tartani a tempót, a két Karabatic játékkapcsolata tökéletesen működött (12-15).

Néhány vitatható ítélet után harsant némi büdösrománozás a kapu mögött.

Kár, hogy Balogh, aki a hazaiak legjobbja volt, mindkét hetest kihagyta. Bodó irgalmatlan gólt lőtt időntúli szabadból, a félidő zárásaként (14-16).

Végre Bánhidi, a szegediek óriása is meglőtte első találatát, de hiába, mert Skof ezek után lehúzta a rolót. Azt hittük, Omeyer fogja, nekik mindegy, nekünk nem. Ahogy az sem, hogy 0/3 legyen a hetesmutatónk. Csak Sierrán múlt, hogy nem nőtt behozhatatlanra a különbség. A vendégeket még az sem viselte meg, hogy szinte folyamatosan emberhátrányban játszottak a kőkemény védekezésük miatt, volt, amikor két játékosuk is pihenni volt kénytelen.

Puhult a párizsi hatosfal, Bánhidi megtalálta a rést, Rodríguez zsinórban harmadik büntetőjét is bevágta (21-22). A nyolcgólos Nikola Karabaticcsal viszont nem lehetett mit kezdeni, a Källmann és Rodríguez által összehozott kínai figura, illetve a beinduló Bánhidi sem segíthetett ellene. A vége 27-30, a PSG nagy lépést tett a kölni négyes döntő felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.