Aranyérmes lett Baji Balázs 110 méteres gátfutásban

A magyar küldöttség tizenkettedik érmét szerezte az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén.

MTI
2017. 08. 27. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a versenynapot többször is hatalmas zápor szakította meg, a 110 gát döntőjére csaknem félórás csúszással került sor.

A finálé első rajtja sikertelen volt, a nemrég Londonban világbajnoki harmadik magyar sárga lapot kapott. A második startot azonban már remekül elkapta, rövid ideig együtt haladt riválisaival, majd a táv közepétől mindenkit maga mögött hagyott, és 13.35 másodperces eredménnyel nyert. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő Csen Kuei-ru ért célba 13.55 mp-cel, míg a lengyel Damian Czykier 13.56-tal lett harmadik.

Baji a magyar küldöttség tizenkettedik érmét szerezte az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén. Szatmári András, Márton Anna (mindkettő kard), Kreiss Fanni (tőr), valamint Olasz Anna (10 km nyílt vízi úszás) után ötödik magyarként lett aranyérmes az Universiadén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.