Baji Balázs döntős 110 méter gáton a london vb-n

Harmincnégy éve nem jutott döntőbe egyetlen gátfutó sem.

Unyatyinszki György
2017. 08. 06. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futamgyőzelemmel jutott a Londonban zajló atlétikai világbajnokság döntőjébe Baji Balázs.

A magyar gátfutó az előfutamok során a 6. legjobb időt érte el, és már akkor jelezte, hogy nagyon jó ritmusban kapja el a gátakat, az előfutam utolsó méterein már ki is engedhetett.

Az este tartott elődöntőre, úgy tűnik, valóban sikerült tartalékolnia. A remek rajtot követően nem jelentett gondot neki egyetlen gát sem, mondhatni, végig vezetve nyerte az elődöntőt 13,23 másodperces időeredménnyel. Kiemelendő, hogy a futamban megelőzte a szám 2012-es olimpiai bajnokát, a világcsúcstartó amerikai Aries Merrittet. 

A döntőbe hasonló időeredménnyel jutottak be versenytársai, így hibátlan futással akár különleges magyar eredmény is születhet. Kiváltképp, ha Baji meg tudja ismételni az idei Gyulai-memorialon futott 13,20 alatti idejét, ami egyben az országos csúcs megdöntését is jelentette.

Bajin kívül eddig Bakos György tudott valaha világbajnokság döntőjébe jutni 110 méter gáton 1983-ban, az első atlétikai világbajnokságon, ahol hatodikként zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.