Két csapathoz szállna be az Alfa Romeo a Forma–1-ben

Az Alfa Romeo ezzel 1985 után térhetne vissza a Forma–1-be.

MN
2017. 08. 08. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A globális branderősítés miatt bevonnák az Alfa Romeót a Forma–1-be. Egyre valószínűbb, hogy ez már 2018-ban meg is történik. A MotorSport Italia szerint az Alfa Romeo egyből két csapathoz is beszáll, ők adnák ugyanis a motort mindkét Ferrari-partnernek, a Saubernek és a Haasnak is.

A két istálló ugyanazt az erőforrást kapja majd meg, mindkettő a Ferrari motorja lesz, egyedül marketingszempontok miatt nevezik át Alfára őket, hogy ne csak a luxusmárkát tudják így reklámozni a Forma–1-ben. Az Alfa Romeo ezzel 1985 után térhetne vissza az F1-be – a Juan Manuel Fangióval 1950-ben és 1951-ben is egyéni világbajnoki címet nyerő márka 1951-ben el is hagyta az F1-et, 1979-ben ugyan visszatért, de az 1985-ös kiszállásig csak öt dobogós helyet tudtak összeszedni, újabb futamot nem nyertek.

A Sauber nemrég állapodott meg a Ferrarival a folytatásról, a Haas új belépő létére meglepően jól teljesít a 2016-os szezon óta, ezt folytatnák az új márkanévvel, ami persze új festést is hozhat. Hogy a Sauber kék alapszínéből mit hoznak ki, azt nem tudni, az ugyanis nagyon nem illik a Ferrari (és az Alfa) piros imidzséhez, a Haas viszont simán visszakaphatja a pont idén, szezon közben elhagyott piros díszítést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.