Kihátrálhat az elnökség az úszószövetség elnöke mögül

Négy elnökségi tag állítólag lemond, határozatképtelen lesz a testület, és az elnök mandátuma is megszűnik.

MN
2017. 08. 03. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atv.hu értesülése szerint lényegében megbukott Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke. Az elnökség egyik tagja szerint ugyanis várhatóan csütörtökön a testület legalább négy tagja benyújtja a lemondását. Ezzel a testület határozatképtelenné válik, így Bienerth sem maradhat elnök, 30 napon belül tisztújító közgyűlést kell összehívni.

A távozók állítólag a Bienerth Gusztávval szembeni bizalmatlanságot jelölték meg tegnap lemondásuk okaként. Az Atv.hu úgy tudja, Sós Csaba szövetségi kapitánnyal szemben nem volt kifogásuk. A portálhoz korábban olyan hírek jutottak el, hogy a „nagypolitika” elengedhette az MÚSZ elnökének a kezét, és most a távozás koreográfiáját keresik. 

A MÚSZ ellenőrző testülete elnökének lemondása után Bienerth lemondásáról már elkezdtek pletykák terjedni, de ő a keddi sajtótájékoztatón azt jelentette be, hogy nem kíván távozni, és utána pitiáner bosszúnak nevezte az őt kritizáló legendákat. Sós Csaba szövetségi kapitány akkor azt mondta: az elnökség egyhangú támogatásáról biztosította Bienerth Gusztávot. Az a négy elnökségi tag pedig, akik a hírek szerint már akkor a lemondásukat fontolhatták, szerinte külső nyomás alatt áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.