Ma újabb érmünk lehet az atlétikai vb-n, Márton Anita 20 méter fölé jutna

Mint mondja, jobb formában van, mint Rio előtt, ahol bronzérmes lett.

Arday Attila
2017. 08. 09. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este még egy érmünk lehet a londoni atlétikai világbajnokságon, sőt Míg Baji Balázstól 110 gáton bravúr volt, hogy felfutott a dobogóra, a súlylökő Márton Anita a favoritok közé tartozik. Olimpiai bronzérmes, vb-4., Eb-érmek sora díszíti eddig a pályafutását, szabadtéri vb-ről viszont nincs még érme. 

Most ott áll a nagy cél kapujában. Éppen úgy kiváló versenyzőnek számít, mint Baji Balázs, így általában akkor hozza ki magából a legtöbbet, amikor a legnagyobb a tét. Kedden első dobásával bejutott a ma este 21.25-kor kezdődő döntőbe, miután 18,30 méterben állapították meg a határt, a kétszeres fedett pályás Európa-bajnok magyar klasszis a selejtező első körében 18,76-ig jutott.

A dobásról készült felvételt Facebook-oldalán is megmutatta, néhány személyes gondolatot fűzve hozzá. 

A Nemzeti Sport helyszínen lévő munkatársának pedig így nyilatkozott:  

– Gyakorlatilag mindig az a terv, hogy a lehető leghamarabb megdobjam a döntőt érő szintet, ezt most elsőre sikerült megvalósítani. Pedig én sokszor gyengébben kezdek, de dolgoztunk ezen, és most már lépésről lépésre tudok építkezni. Ez a kezdés megmutatja, hogy jó állapotban érkeztem a vb-re. Úgy érzem, meglehet a húsz méter is a döntőben. A múlt heti edzések is azt mutatták, hogy jobb formában vagyok, mint tavaly az olimpia előtt.

Remélem, hogy minden összejön, és nem esik majd az eső, bár azt mondják az előrejelzések.

Márton Anita a harmadik legnagyobb lökéssel jutott a fináléba a kínai Kung Li-csiao  (18,97) és az amerikai Michelle Carter (18,92 m) mögött. Az idén eddig csak a kínai hölgy dobott 20 méter fölött, ő is csak 11 centivel, ami tovább növeli a magyar esélyeket egy fényes éremre. 

Márton Anita  mellett még három atlétánk lép pályára. A 3000 akadály előfutamában, a harmadikban Gyürkés Viktória; a kalapácsvetés A csoportjában Halász Bence – a B csoportban pedig Pars Krisztián kezdi meg versenyét. A selejtezőszint 75,50 méter vagy a legjobb 12 eredmény. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.