Mayweather technikai KO-val győzött a legendák meccsén

A profi ökölvívás egyik legnagyobb alakja, Floyd Mayweather a tizedik menetben győzte le a ketrecharcos-legenda Conor McGregort.

MTI
2017. 08. 27. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenedik veretlen meccsét tudhatja maga mögött Floyd Mayweather, aki magyar idő szerint hosszú, kifárasztásos taktikával győzte le MMA-bajnok kihívóját, Conor McGregort.

Az ökölvívás szabályai szerint rendezett találkozó komoly csúszással kezdődött, mivel az amerikai zárt láncú televíziós közvetítés a szervezők közleménye szerint nem működött megfelelően, ez pedig komoly problémát jelentett, hiszen az Egyesült Államokban csak külön 99,99 dolláros előfizetéssel lehetett élőben végigkövetni a gálát.

A Las Vegasban, a T-Mobile Arenában rendezett, nagyváltósúlyú összecsapáson az ír ketrecharcos kezdett nagyobb lendülettel, de nem találta el komolyabban riválisát. A második három percben kiegyenlített küzdelmet, de nem sok értékelhető ütést láthatott a közönség. A harmadik felvonás sem hozott komoly izgalmakat, a negyedikben viszont már a visszavonulása után két évvel visszatérő Mayweather is „életjelet” adott magáról.

Az ötödik menetre úgy tűnt, McGregor kezd fáradni, míg a pályafutása során öt súlycsoportban is világbajnok Mayweather egyre inkább belelendült. A hatodikban a hazai közönség előtt szereplő amerikai már néhány igazán kemény ütést is bevitt, amelyet azonban jól bírt az ír. A hetedik felvonásra egyértelmű lett Mayweather fölénye, úgy tűnt, már csak idő kérdése a mérkőzés lezárása. A nyolcadikra McGregor összeszedte magát, de ez csak egy kis „iskolázásra” volt elég neki.

A kilencedik menetben az ír csak tántorgott a ringben, Mayweather ennek megfelelően üldözte is, és többször jó ütemben találta el riválisát.

A tizedik menet közepén Mayweather egy hatalmas ütéssel megrendítette McGregort, akiben ez benne is maradt, az amerikai pedig elkezdte folyamatosan ütni az írt, aki már nem tudott védekezni, ezért a bíró véget vetett a találkozónak.

Mayweather ezzel pályafutása 50. profi győzelmét aratta, ezzel a legendás Rocky Marcianót megelőzve neki van a legtöbb sikere veretlenül. A mérkőzés után Mayweather ismét bejelentette visszavonulását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.